Europa Touren tilbage til Danmark

image003Der har været spekulationer igennem lang tid, men tirsdag eftermiddag blev der på et pressemøde i Himmerland Golf & Spa Resort bekræftet, at Europa Touren gæster Danmark i 2014. Der er lavet en tre-årig aftale, og turneringen bliver første gang spillet den 14.-17. august 2014, hvilket er ugen efter U.S. PGA Championship. Made in Denmark får en præmiesum på 1,5 millioner euro med 270.000 euro til vinderen, og turneringen får dermed samme størrelse som Open de España og Nordea Masters.
Det vil være BACKTEE New Course, der netop er blevet renoveret for et stort millionbeløb, der skal danne rammen om Made in Denmark, og for Lars Larsen, der er ejer af Himmerland Golf & Spa Resort, er det en drøm, der går i opfyldelse.
– Det er en drøm af en mulighed, der nu bliver virkelig. Jeg og de fleste golfentusiater er enige om, at Danmark mangler en golfturnering på European Tour. Made in Denmark skal dels sætte fokus på golfsporten i Danmark og dels sætte fokus på Danmark som golfdestination. Vi vil sammen med en række sponsorer, Sport Event Denmark og hele den nordkyske region også sikre, at dansk design innovation bliver elementer i markedsføringen, lyder det i en pressemeddelse.
Thomas Bjørn vandt sin første professionelle turnering i Himmerland i 1995, og Danmarks mest vindende golfspiller gennem tiderne var tydeligt glad på dagens pressemøde.
– Det er en fantastisk god nyhed for touren, at vi får en ny turnering i Danmark de næste tre år. Himmerland er et perfekt sted for European Tour, og jeg håber, de dansk golffans vil være med til at bakke op, så vi kan få en fantastisk turnering med tilskuere i tusindvis. Med Thorbjørn (Olesen) præstationer for tiden og med en lang række spændende talenter, er det et godt tidspunkt for dansk golf, og det at få en Europa Tour turnering i Danmark kan kun hjælpe yderligere til udvikling af golf i Danmark.
Lars Larsen og Thomas Bjørn blev på pressemødet flankeret af George O’Grady, der er Chief Executive på Europa Touren, og han ser frem til igen at kunne byde Danmark velkommen i turneringsprogrammet.
– Vi er glade for at være tilbage i Danmark efter ti års fravær. Med den nuværende dybde i dansk golf er det et perfekt tidspunkt til at annoncerer en ny turnering her.
På billedet ses Thomas Bjørn, Lars Larsen samt George O’Grady.
Teetime.dk vil løbende bringe nyt frem mod turneringen, ligesom der under selve turneringen vil komme artikler og interviews fra Himmerland.
Made in Denmark, hjemmeside.