Europa vandt Solheim Cup

colorado13-254089Europa vandt en rekordstor sejr over USA ved Solheim Cup, og det var tilmed den første europæiske sejr på udebane.
For to år siden vandt Europa 15 – 13 på Killeen Castle i Irland, og på Colorado Golf Club vandt Europa en sikker sejr på 18 – 10. Europa var suverænt bedst alle tre dage med 5 – 3 den første dag, 5 ½  – 2 ½ den anden dag og 7 ½ – 4 ½ i singlerne.
Inden søndagens 12 singler førte Europa 10 ½ – 5 ½, og skulle således blot have 3 ½ point i singlerne for at dele matchen og beholde trofæet som forsvarende mestre.
Caroline Hedwall fik trofæet til Europa
Svenske Caroline Hedwall var den helt store profil i dette års Solheim Cup. Hun sikrede det afgørende 14. point med en sejr på 1 op over Michelle Wie, og det var hendes femte point ud af fem mulige under årets Solheim Cup.
24-årige Hedwall deltog i Solheim Cup for anden gang, og er den første nogensinde, som vinder alle sine fem matcher ved et Solheim Cup.
Lidt senere delte Carolina Matthew sin match mod Gerina Pillar, og derved kom Europa op på de 14½ point. Sejren var hjemme, men de europæiske spillere kæmpede videre for at vinde en overbevisende sejr.
Yngste spiller vandt afgørende single
Den europæiske sejr var i den grad en holdindsats, men man kan ikke undgå at blive imponeret af engelske Charlie Hull, der med sine 17 år er den yngste spiller nogensinde i Solheim Cup.
Hun var med til at tabe og vinde Four-Ball matcher de første to dage, inden hun vandt en overbevisende sejr på 5/4 over Paula Creamer i singlerne. Hull spillede i den anden single, og hvis USA skulle have nogen mulighed for at vinde, var det afgørende, at de vandt de tidlige singler.
Største sejr nogensinde
Solheim Cup blev spillet første gang i 1990, og sejren på 18 – 10 er den største nogensinde. Den hidtil største sejr kom i 2003, da Europa med Iben Tinning på holdet vandt 17 ½ – 10 ½ på Barsebäck.
Selvom Europa havde en stor føring inden singlerne, så var intet dog afgjort. Hver gang siden år 2000 har Europa ikke været bagud inden søndagens singler, men har kun vundet halvdelen af gangene, da USA traditionelt er bedst i singlerne.
Sådan var det dog ikke i år, og heller ikke for to år siden, hvor stillingen var 8 – 8 inden singlerne, som Europa vandt 7 – 5, og sejren giver forhåbning om et boost til europæisk damegolf.
Solheim Cup 2013, resultat