Kaptajner for EurAsia Cup

kennemer13-255376De to kaptajner for den første udgave af EurAsia Cup presented by DRB-HICOM er blevet udpeget, og de spiller med på holdene.
Den nye Ryder Cup lignende turneringen mellem Europa og Asien spilles på Glenmarie Golf & Country Club i Kuala Lumpur fra den 27. – 29. marts, og de to spillende kaptajner bliver et par erfarne herrer.
49-årige Miguel Angel Jiménez er valgt som skaptajn for det europæiske hold. Han har spillet Ryder Cup i 1999, 2004, 2008 og 2010 mens han var vicekaptajn i 2012.
– Vi har Europa der spiller mod USA i Ryder Cup, og det er fantastisk at have en officiel turnering, hvor Europa spiller mod Asian. Med så mange verdensklassespillere der kommer fra Asian Tour, så er jeg sikker på, at det bliver en tæt match, siger Jiménez i en pressemeddelelse.
44-årige Thongchai Jaidee skal være kaptajn for det asiatiske hold, og han ser meget frem til turneringen:
– Jeg er beæret over at være blevet spurgt om at blive kaptajn. Hver uge konkurrerer vi induelt, men EurAsia Cup giver os en anden måde at spille. Jeg er stor fan af Ryder Cup, men som asiat kommer jeg aldrig til at spille det, siger Thongchai Jaidee.
Turneringen spilles over tre dage med ti spillere på hvert hold. Første dag spilles der fem foursome matcher efterfulgt af fem fourball matcher anden dag og derefter ti singler på tredje dag.
Videreførelse af Seves drøm
Selvom EurAsia Cup er en ny turnering, så har Europa siden 2006 spillet mod Asian i en Ryder Cup lignende match kaldet Royal Trophy, som de seneste år ikke har været sanktioneret af Europa Touren.
Royal Trophy tilskrives i høj grad Seve Ballesteros arbejde og ønske om en slags Ryder Cup mellem Europa og Asien, og han var kaptajn for den første udgave. På nær i 2008 er turneringen blevet spillet årligt i Asien, og Royal Trophy spilles også i år fra den 20. – 22. december i Kina.
EurAsia Cup vil samarbejde med Seve Ballesteros familie og Seve Ballesteros Foundation, så hvad der fremover kommer til at ske med Royal Trophy er uvist. Det er dog nærliggende at tro, at dette års udgave af Royal Trophy bliver den sidste.