Bjørn med i EurAsia Cup

dubai14-262002Thomas Bjørn har kvalificeret sig til EurAsia Cup, hvor Europa spiller mod Asien i en ny Ryder Cup lignende turnering på Glenmarie Golf & Country Club i Kuala Lumpur fra den 27. – 29. marts.
Turneringen spilles over tre dage med ti spillere på hvert hold. Første dag spilles der fem foursome matcher efterfulgt af fem fourball matcher anden dag og ti singler tredje dag.
De fire højeste rangerede europæiske spillere fra Race to Dubai ranglisten 2013 (som ønsker at deltage) har tidligere kvalificeret sig, og det er Graeme McDowell (nr. 4 på Race to Dubai ranglisten 2013), Jamie Donaldson (5), Victor Dubuisson (6) og Gonzalo Fdez-Castaño (7).
Bjørn kvalificeret via verdensranglisten
Fire spillere har kvalificeret sig via verdensranglisten pr. 3. februar, og det er de fire højest rangerede spillere, som ikke i forvejen var kvalificeret, og som ønsker at deltage.
De fire kvalificerede via verdensranglisten er Thomas Bjørn (nr. 24 på verdensranglisten), Stephen Gallacher (37), Miguel Angel Jiménez (39) og Joost Luiten (43).
– Vi har et rigtig godt hold, og der er en god balance på holdet. Miguel, Graeme og jeg har meget erfaring, så forhåbentligt kan vi hjælpe de yngre spillere til at se, hvad disse holdturneringer og det er at repræsentere Europa og touren betyder, siger Thomas Bjørn i en pressemeddelelse og fortsætter:
– Der er mange spillere på holdet, som har en god mulighed for at kvalificere sig til Ryder Cup, og det bliver godt for Paul McGinley at se dem på et hold, og hvordan de håndterer det.
Jiménez vælger to Captain’s Picks
Det har hele tiden været meningen, at Miguel Angel Jiménez skulle være spillende kaptajn for det europæiske hold, mens Thongchai Jaidee er kaptajn for Asien.
Da Jiménez nu er kvalificeret via verdensranglisten, så uddeler han to Wild Cards, hvor han ellers kun skulle uddele ét Wild Card, hvis han ikke var kvalificeret via ranglisterne.
Afbud fra Stenson, Poulter, Rose, McIlroy og Westwood
Ud fra de kvalificerede spillere kan man også regne sig frem til, hvem der har meldt afbud.
I kvalifikationen via Race to Dubai ranglisten kom der afbud fra Henrik Stenson, Ian Poulter og Justin Rose, mens der via verdensranglisten er kommet afbud fra Rory McIlroy, Sergio Garcia, Luke Donald og Lee Westwood.
Team Asien
De fire højest rangerede asiatiske spillere på den endelige Asian Tour Order of Merit 2013 har kvalificeret sig, og det er Kiradech Aphibarnrat, Anirban Lahiri, Siddikur Rahman og Gaganjeet Bhullar.
Herudover udgøres holdet af de tre højest rangerede fra verdensranglisten samt Thongchai Jaidee som spillede kaptajn, og giver to Captain Picks.
Man kan læse mere om turneringen på hjemmeside www.eurasiacup.com