God start på EurAsia Cup

TO-TB_EurAsiaCup14_1Europa fik en overbevisende start på EurAsia Cup, hvor Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen dannede par i torsdagens fourballs.
Viasat Golf genudsender første runde torsdag eftermiddag og aften fra kl. 13:30 – 20 så læs kun videre, hvis du vil kende stillingen.
Europa er storfavoritter til at vinde, og har på papiret det klart stærkeste hold. Den favoritværdighed levede de europæiske spillere op til i første runde, hvor det fra start til slut lignede en solid føring til Europa.
I den første match mødtes de to spillede kaptajner idet Miguel Angel Jiménez og Pablo Larrazábal spillede mod Thongchai Jaidee og Kiradech Aphibarnrat. Asien vandt første hul, men stillingen var lige efter 3. hul. Fra 6. hul var der der europæisk føring, og det endte med en 2/1 sejr til Jiménez og Larrazábal. Særligt Jiménez spillede overbevisende med to eagles og tre birdies.
Danskerne spillede alle 18 huller
Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen var aldrig bagud mod Koumei Oda og Hideto Tanihara i den anden match. Dog var de to danskere aldrig mere end 2 op, og de var kun 1 op efter 16. hul.
Som den eneste match nåede de til 18. hul, hvor der var en lidt pudsig afslutning. De to japanere ville se danskernes første putt, selvom både Bjørn og Olesen skulle treputte fra omkring 5 – 6 meter for at tabe hullet og dele matchen. Da Thorbjørn havde puttet hen til hullet, og ville lave en sikker par, gav de hullet og matchen, så danskerne vandt 2/0.
Et godt eksempel på at scorekortet snyder lidt i hulspil, for Thomas Bjørn står noteret for en birdie på 18. hul, men reelt havde han et putt for birdie fra 5 – 6 meter. Eftersom Thorbjørn var sikker på at dele hullet, havde danskerne vundet matchen, så Thomas Bjørns putt blev givet.
Ud fra de slag man så på tv, så var Bjørn bedste dansker, mens Thorbjørn kæmpede lidt med spillet. Thorbjørn vandt dog to par-5 huller med birdies, og en sejr i fourball er altid en holdpræstation.
To sikre sejre
Victor Dubuisson og Joost Luiten vandt 3/2 over Prayad Marksaeng og Siddikur Rahman efter en match hvor europæerne heller aldrig bagud.
Gonzalo Fdez-Castaño og Stephen Gallacher vandt dagens største sejr på 4/3 over Gaganjeet Bhullar og Anirban Lahiri og de førte fra start til slut.
McDowell og Donaldson i problemer
Graeme McDowell og Jamie Donaldson kom i uventede problemer mod Kim Hyung-sung og Nicholas Fung, da asiaterne var 3 op efter 7 huller.
Fung fra værtslandet Malaysia er med på et wild card, selvom han ‘kun’ er nr. 251 på verdensranglisten. Han spillede dog godt med bl.a. tre birdies på de første 7 huller, og var formentlig den bedste asiatiske spiller på første dag.
McDowell og Donaldson fik dog hurtigt kæmpet sig tilbage, så matchen var lige efter 11 huller, og de vandt 2/1.
Europa gjorde dermed rent bord, og fører med hele 5 – 0 over Asien efter første runde.
10 ½ point for at vinde 
EurAsia Cup fortsætter med fem foursomes fredag, og afsluttes med ti singler på lørdag. Der spilles således om 20 point i alt, og man skal have 10 ½ point for at vinde turneringen.
Et minuts stilhed
Dagen blev indledt med et minuts stilhed til minde om det forsvundne MH370 fly fra Malaysian Airlines. Alle spillere og officials bar også en sort sløjfe.
Viasat Golf og Viaplay.dk sender fredagens foursomes direkte natten til fredag fra kl. 02:30 – 08.
EurAsia Cup, leaderboard