EurAsia Cup afgjort

EurAsia_Cup_2014_PL_290314_Miguel_Angel_Jimenez_Thongchai_Jaidee_003_0Eurasia Cup fik en spændende afslutning med lørdagens ti singler, hvor Europa førte 7-3 da de startede. Efterhånden som matcherne kom i gang, kom der flere og flere røde lamper op for Asian og slutresultatet lå hele tiden og svingede mellem uafgjort og sejr til det ene og det andet hold.
Den europæiske kaptajn Miguel Angel Jiménez gav det europæiske hold den bedst mulige start, da han i den første single slog Nicholas Fung med et huld og bragte Europa på 8-3. Men herefter havde europæerne ikke meget at glæde sig over og Asien kom i et fantastisk og sjældent set comeback, hvor de to syv point af ni mulige i de resterende singler og det samlede resultat dermed endte uafgjort 10-10!
Ikke danskernes dag
Det blev bestemt ikke danskernes dag og egentlig heller ikke de tre dage, turneringen blev spillet over. Thomas Bjørn mødte Aphibarnrat og Bjørn kom hurtigt bagud, uden nogle af de to spillede særligt godt. Efter fire huller var Thomas Bjørn tre over par, men dog alligevel kun bagud med et hul. Bjørn var stort set bagud hele tiden, men kom flot tilbage og udlignede med birdie på 13. hul og kom med en birdie igen på 14. hul foran for første gang i matchen – men desværre også for sidste gang. Aphibarnrat vandt nemlig herefter tre huller i træk og dermed matchen med 2&1.
Thorbjørn Olesen tabte sin match mod Gaganjeet Bhullar med 4&3. Olesen var bagud fra første hul og hele matchen, til danskeren nede med fire løb tør for huller efter 15.
Præmiepengene blev delt
Da den samlede match endte uafgjort 10-10 blev også pengepræmierne delt. Dermed fik hver af de 20 spillere 200.000 dollars for anstrengelserne, svarende til små 1,1 millioner danske kroner til hver. Pengene tæller ikke med på nogle af ranglisterne, men turneringen indgår i reglen om, at spillerne skal spille 13 turneringer på European Tour for at opfylde betingelserne til fuldt medlemskab.
Eurasia Cup, samtlige delresultater