Kongerne af Himmerland

Kongegolf3Kvaliteten af golfspillet var i bedste fald svingende, men humøret var højt og tilskuerne ellevilde rundt omkring “Kongebolden” ved onsdagens pro-am i Himmerland.
Kongen af dansk golf, Thomas Bjørn, var pro’en og havde fået selskab af Dynekongen Lars Larsen, Kongen af Le Mans, Tom Kristensen og Danmarks kommende konge, H.K.H. Kronprins Frederik.
Førstnævnte stod for langt de fleste gode golfslag, men Kronprinsen fik bestemt også vist, at selvom det kun bliver til fire-fem runder om året, så kan han skam godt ramme en golfbold.
At det ikke er hverdagskost for amatørerne at stå foran flere tusinde tilskuere på første tee, var relativt tydeligt at se. Godt nok sendte hjemmebane-manden Lars Larsen bolden ud midt i fairway, men det var så også det. Kronprinsen sendte sin bold ud blandt tilskuerne, og Tom Kristensens snap-hook var lige ved at tage hatten af et par overraskede ansiget i galleriet.
Derefter var det som det hele løsnede op blandt de tre hyggespillere, og kvaliteten af golfslagene steg en smule uden dog at nå decideret imponerende højder.
Stemningen i bolden var hele vejen igennem fantastisk at være vidne til. Der blev delt roser ud til gode slag og joket med de knapt så gode. Det var tydeligt, at Thomas Bjørn nød det celebre selskab, og der blev givet high-fives i massevis.
Og så gjorde det lidt mindre, at “Kongerne” faktisk endte i den tunge ende af feltet i pro-am’en.
På trods af det lidt tvivlsomme vejr onsdag, som faktisk kostede en times pause midt på runden, var der dukket masser af tilskuere op. Og selvom fokus var på boldene med Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen, så var der folk spredt godt ud over hele banen.
Specielt par-3 hullet 16. giver en fantastisk kulisse med tilskuere på tre sider af greenen. Stemingen kom på endda helt op under skyerne, da John Parry præsterede en hole-in-one på hullet til kæmpe jubel i “gryden” omkring hullet.