Lasse Jensen på Europa Touren

catalunya14-280938Lasse Jensen fik Europa Tour kortet via tourskolen, og gør comeback på Europa Touren, hvor han også spillede i 2013.
Derimod lykkedes det desværre ikke for de øvrige fire danskere i finalerunderne at slutte i top-25, og de må se frem til en sæson på Challenge Touren og måske nogle enkelte Europa Tour turneringer.
Lasse klarede det lige
Trods en finalerunde i +2, så sluttede Lasse Jensen på en delt 18. plads i -8, og dermed er han på Europa Touren. Selvom det var nervepirrende til sidst, så havde han faktisk et slag at give af, da spillerne på en delt 25. plads sluttede i -7.
JB Hansen gik finalerunden i +3, og sluttede som nr. 36 i -4, så efter to sæsoner på Europa Touren må han ned på Challenge Touren.
Jeppe Huldahl blev nr. 50 i -2 efter en runde i par, så det lykkedes ham ikke at komme tilbage på Europa Touren, hvor han spillede i 2004, 2009, 2010 og 2011.
Christian Gløet gik +5, og faldt tilbage til en 62. plads i par, mens Mads Søgaard blev nr. 77 i +7 efter en runde i +6.
Gløet førte ellers efter første runde, og selvom han nok er skuffet nu, så kan han se frem til at ‘rykke op’ på Challenge Touren, og det samme kan Mads Søgaard, da de begge klarede cuttet.
Desværre sluttede Gløet og Søgaard i den tunge ende af feltet, så de kommer i bunden af kategori 9, men det er en god Challenge Tour kategori der mere eller mindre giver adgang til alle turneringer. Det kan også give adgang til enkelte Europa Tour turneringer, da alle der klarede cuttet på tourskolen får Europa Tour kategori 20.
Finsk sejr på tourskolen
Mikko Korhonen vandt tourskolen i -20 foran Ricardo Gaonzales i -18, efter de begge gik finalerunden i -5.
17-årige Renato Paratore fra Italien blev nr. 3 i -16 efter en runde i +1. Udover at være den yngste spiller i feltet, så spillede han sin første turnering som professionel.
27 Europa Tour kort blev uddelt
Tre spillere delte 25. pladsen i -7, og dermed er der 27 spillere som får et Europa Tour kort næste sæson, og det er samme antal som sidste år.
Blandt de spillere der fik kortet er John Parry, Rikard Karlberg, Andrew Dodt, Matthew Fitzpatrick, Espen Kofstad, Joakim Lagergren, Anirban Lahiri, Pelle Edberg og Andrea Pavan.
Tre dobbeltbogeys i træk kostede kortet
Carlos del Moral vandt tourskolen sidste år og også i 2008. Fire af de seneste seks år har han fået Europa Tour kortet via tourskolen, og inden finalerunden var han nr. 11. Efter bl.a. tre dobbeltbogeys i træk fra 4. hul så lykkedes det dog ikke for Carlos Del Moral i år, og han var blot tre slag fra at få kortet igen.
Det lykkedes heller ikke for John Hahn, der sluttede som nr. 50 i -2 på trods af en 58’er forleden.
ET tourskole – Final Qualifying Stage, resultat