Det bedste fra 2014!

Jaidee som dansker2014 blev endnu et fantastisk golfår. Man kan finde mange eksempler, der kandiderer til en top-10 placering på en ’eagle-liste’, men her er mit personlige bud på det bedste fra golfåret 2014.
10. Jaidee som dansker?
Det kunne have været én af årets bedste golfnyheder, hvis den seksdobbelte ET-vinder havde skiftet statsborgerskab – golfens svar på Wilson Kvikpeter. Men desværre var det bare en sjuskefejl på et tv-leaderboard (se foto). Øv, altså…
9. Smørumpigerne
Der er blevet slået nogle spande på rangen i SGC i årenes løb, og nu kommer belønningen for Nanna K. Madsen og Emily K. Pedersen. Det ene imponerende amatørresultat er blevet afløst af det andet på det seneste, og da året gik på held, bragede de igennem tourskolen som hhv. nr. ét og fire. Det bliver sjovt at følge LET i 2015…!!
8. Dårlige proslag
Nu er skadefryd jo langtfra klædeligt, men sorry, det er altså underholdende at se de allerbedste slå slag, som vi andre kunne have gjort bedre – de fleste gange i hvert fald. Én ting er alle boldene i vandet på f.eks. TPC Sawgrass’ 17. hul, men når McIlroy putter den ned i bunkeren, og Tigerchipper som en 20-handikapper…ni gange på fire dage…er det altså svært at holde mundvigene lige.
7. Thorbjørn på engelsk
Vi mistede desværre Richard Møller Nielsen i 2014, men han vil altid blive husket for citater som: ’Screw down a little bit the expectations’. På politikerfronten kunne talrige Willy Søvndal-forsøg ikke overgå Helle Degns klassiske: ’I’m in the beginning of my period’, og efter sejren i Perth meldte ’Lillebjørn’ sig så ind i De Underholdende Citaters Klub med: ’I’ll definitely have a few beers. Maybe some other stuff also, champagne, I don’t know. Whatever I can get my hands on, I’ll drink it’. Vi lader den stå et øjeblik…
6. Line Vedel
Hvad Thorbjørn Olesen ikke formåede (endnu…?), formåede Line fra Sønderjylland: At bide sig fast i USA. Og det endda i sådan en grad at hun i 2014 vandt 2.2 mio. kroner i præmiepenge, blev nummer tre på ’Rookie of the Year’-listen samt med 28,65 putts per runde toppede kategorien ’Putting average’ på LPGA. Glæder mig til at høre amerikanerne udtale hendes navn (mange gange) i 2015.
5. HiO-præmier
Når nu spillerne i forvejen er velhavende og pokalerne som regel grimme, er det rart at sponsorerne giver den kreativt gas på HiO-præmie-fronten: Enrendegraver, en guldbarre, millioner af bonuspoint, spillerens vægt i Iberico-skinke, $100 pr. tilskuer…ja, det er ikke kun biler, der er på højkant. I år fik den så en tand ekstra under KLM Open: En tur i rummet! Og søreme om ikke Andy Sullivan sendte bolden direkte i hul. Hvorefter han indrømmede, at han nok ikke turde…!
4. Europa
Amerikanerne har førertrøjen på i mange golfsammenhænge, men når det virkelig gælder, tager vi europæere ofte stikket hjem. Jeg nævner lige helt en passant den tredje Ryder Cup sejr i træk og tre ud af fire majorsejre (+Players) i 2014. Nyd det, lige så længe det varer.
3. Eric Compton
Virkeligheden overgår nogen gange fantasien, og den fantastiske og rørende historie om Eric Compton, der blev nummer to i årets US Open med sit tredje hjerte, må være den bedste golffilm, der ikke er lavet endnu.
2. Himmerland Hill
Det blæste mindst en halv pelikan, og det var en skotte, der vandt, men ellers var det hele til UG med kryds og slange, da ET endelig kom til Dannevang. Og så kan de i øvrigt komme med deres folkefest under Phoenix Open. Intet kan måle sig med 3000 fornuftigt påklædte danskeremed en pive-and i hånden…!
1. Rory McIlroy
’Jeg vandt en major i 2011 og 2012, men ikke i 2013, så jeg vil prøve at vinde to i 2014’ – som sagt så gjort. Når han finder sit ’A-game’ frem, er det svært at se, hvem der kan følge med. Enhver sportsgren nyder godt af superstjerner, og når Tiger ikke leverer (mere?), er det forløsende, at en 25-årig nordirer gør – også selvom han dumpede sin danske forlovede med et brag i maj.
Alt var jo ikke fryd og gammen. Du kan læse mit bud på ’Det Værste fra 2014’ i en artikel fra d. 25/12 her på siden.
Godt Nytår!