Black Mountain – En svensk drøm i Thailand

BlackMountain_DokumentarBlack Mountain GC i Hua Hin, der i denne uge er vært for Europa Tour turneringen True Thailand Classic, er anlagt og ejet af en svensker med store visioner. Se dokumentarfilm nedenfor.
Banen er anlagt og ejet af Stig Notlöv, der tjente sin formue som grundlægger af byggemarkedskæden Byggmax, som han siden frasolgte det meste af til en kapitalfond.
Efter at have overlevet tsunamien i 2004 besluttede Notlöv sig for at bygge en golfbane i verdensklasse, og det blev i en tidligere ananasplantage nær den populære ferieby Hua Hin.
Black Mountain blev åbnet i 2007 efter blot 14 måneders anlægsarbejde, hvor flere end 1.000 personer var involveret i anlægsfasen. Der var 100 gravemaskiner og 200 lastbiler, som i månedsvis flyttede jord for at gøre det hele muligt.
Siden er der bl.a. også blevet bygget huse, lejligheder, spa og vandland på Black Mountain.
Thailands bedste bane
Black Mountain GC er de seneste fire år blevet kåret som den bedste bane i Thailand, og det er den eneste bane i Thailand, som har været på Golf Digest listen over de 100 bedste baner udenfor USA.
I 2011 var Black Mountain vært for Royal Trophy, og der er lavet en tre-årig aftale om Thailand Classic, som er den første Europa Tour turnering i Thailand siden 2007.
Se dokumentarfilm nedenfor
Mattias Brännholm har lavet en dokumentarfilm på knap en halv time om Black Mountain, og den kan ses i videoen nedenfor med svensk lyd og engelske tekster.
I dokumentarfilmen fortælles mere om banen og den giver et fascinerende indblik i, hvad det kræver at anlægge en bane i det format.

Black Mountains hjemmeside er www.blackmountainhuahin.com