Næsten kr. 1 mia. til velgørenhed

PGATour-Charity_1PGA Tour satte på ny rekord ved at give $ 140,5 mio. til velgørenhed i 2014, hvilket svarer til knap kr. 1 mia.
De mange penge er det samlede beløb fra touren og de flere end 130 turneringer på PGA Tour, Champions Tour, Web.com Tour, PGA TOUR Canada, PGA TOUR China og PGA TOUR Latinoamérica.
I 2013 var beløbet på $ 133 mio., og i 2013 var det $ 130 mio.
$ 1 mia. de seneste ti år
Siden der i 1938 blev givet den første donation på $ 10.000 har PGA Tour doneret $ 2,14 mia. til velgørenhed svarende til kr. 14,75 mia. Man rundede den store milipæl på $ 1 mia. i 2005, så siden er beløbet øget betragteligt og man rundede $ 2 mia. i januar 2014.
TIdligere i år kom Waste Management Phoenix Open over $ 100 mio. i velgørenhedsdonationer gennem årene, og det er den tredje PGA Tour turnering, som runder $ 100 mio. De to andre er AT&T Byron Nelson Championship og AT&T Pebble Beach National Pro-Am.
Mere end $ 9 mio. årligt fra de mest godgørende turneringer
Det forventes, at også Valero Texas Open kommer over $ 100 mio. i år, da man indtil videre har givet $ 95 mio., og sidste år genererede turneringen mere end $ 9 mio. til velgørenhed, hvilket også AT&T Pebble Beach National Pro-Am og Crowne Plaza Invitational at Colonial præsterede.
De helt store beløb kommer fra PGA Tour turneringer, men i 2014 var der også seks Champions Tour turneringer, som gav over $ 1 mio. til velgørenhed. Topscoreren var Shaw Charity Classic med mere end $ 2 mio.
På Web.com Tour gav The Albertsons Boise Open presented by Kraft knap $ 1,5 mio.
De fleste turneringer er non-profit organisationer
Når beløbene er så høje, så skyldes det bl.a., at stort set alle turneringer arrangeres af non-profit organisationer og fonde, som giver deres overskud til velgørenhed.
Samtidig gør turneringerne også brug af mere end 100.000 frivillige, som ofte betaler for at få lov til at hjælpe, og til gengæld får de så en stor oplevelse, lidt forplejning og beklædning. Og så støtter de et godt formål.