Samsø GK vandt Golfsportens Miljøpris 2015

5751af_Golfsportens_Milj_pris_2015Samsø Golfklub fik i dag overrakt Golfsportens Miljøpris 2015 som et bevis på den store miljøindsats klubben gør.
Prisen blev indstiftet sidste år for at sætte fokus på de mange grønne tiltag landets golfklubber gør i disse år.
I alt syv klubber havde indsendt en ansøgning, og blandt disse var tre klubber udvalgt til finalefeltet. De seneste tre uger har man på Golf.dk kunnet se præsentationsvideoer af de tre finalister: Samsø Golfklub, Smørum Golfklub og Hornbæk Golfklub.
Golfsportens Miljøpris uddeles af en komité bestående af repræsentanter fra Dansk Golf Union, Friluftsrådet, Danmarks Idræts-forbund, Danmarks Naturfredningsforening, Miljøstyrelsen og Dansk Greenkeeper Forening. Prisen blev i år uddelt af Sonja Canger, der er kontorchef i Miljøstyrelsen. Og hun var begejstret for kreativiteten fra klubberne.
– Det er tydeligt at se, at der er stor kreativitet ude i klubberne, når man læser ansøgningerne. For eksempel bruger en klub græssorter, som kræver mindre gødning og sprøjtemidler, mens en anden klub udleverer mælkebøttejern til spillerne. Det jeg især synes er vigtigt ved Golfsportens Miljøpris er, at de nye ideer og initiativer der opstår i én klub spredes videre, så de kan inspirere spillere, bestyrelser og greenkeepere i andre klubber, sagde kontorchef Sonja Canger fra Miljøstyrelsen, som kunne overrække Golfsportens Miljøpris til Samsø Golfklub.
Samsø Golfklub var naturligt nok meget glade for hæderen, der kom som en overraskelse for dem.
– Vi har været utroligt spændte på, om vi ville få prisen. Vi er glade for, at man har fået øje på de mange miljøtiltag, som vi gør på Samsø. Og vi er meget glade for, at vi er pesticidfri, sagde en synligt stolt formand Søren Hvidtved Larsen. Golfsportens Miljøpris blev overrakt i forbindelse med Dansk Golf Unions årlige repræsentantskabsmøde, der i dag blev afholdt i Middelfart.
Med prisen fulgte en check på 75.000 kr. De penge vil Samsø Golfklub bruge på yderligere miljøtiltag.