Joachim: – Meget skuffende

catalunya14-280849Joachim B Hansen førte med ét slag inden finalerunden på Madeira, men efter dårlig vejr var der ingen anden udvej end at aflyse Madeira Islands Open – Portugal – BPI.
Som beskrevet i artiklen Scenarier på Madeira, så kan man ikke kåre en Europa Tour vinder efter 18 huller, og da vejrudsigten for mandag lovede mere stormver, så blev turneringen aflyst uden vinder.
– Meget skuffet, men de gjorde hvad de kunne
For Europa Touren, sponsorer og alle spillerne var det en stor skuffelse. Blandt spillerne må Joachim B Hansen være den, som er mest skuffet, da han førte med ét slag, selvom det naturligvis ikke er en garanti for, at han ville have vundet:
– Det er meget skuffende, for det ville have været dejligt at gå nogle gode runder, men det lod vejret os ikke gøre. Jeg har spillet godt i nogle uger, så jeg tager hjem, og bruger noget tid med min træner, og nu ser jeg frem til Barclays Kenya Open, sagde Joachim B Hansen til Europa Tourens hjemmeside og fortsatte:
– De gjorde alt hvad de kunne. Jeg ved, at José Maria Zamora (Tournament Director, red.) og alle andre gjorde alt, hvad de kunne for at få færdigspillet turneringen. Greenkeeperne arbejdede også meget hårdt, og vi kunne fra klubhuset se, at de forsøgte at tømme bunkers for vand, så det var en skam, at vi ikke kunne spille færdig.
– Lidt bitter over at chancen blev taget fra mig
Overfor Jyllands Posten har Joachim B Hansen uddybet sin skuffelse og erkender, at han er lidt bitter over, at turneringen blev aflyst:
– Da jeg fik at vide, at turneringen var aflyst, blev jeg trist, skuffet og ked af det. Faktisk er jeg lidt bitter over at så god en chance, blev taget fra mig. Men jeg kan ikke gøre noget ved det, for moder jord gør jo, hvad hun har lyst til, sagde Joachim B. Hansen til Jyllands Posten.
Den kombinerede Europa Tour og Challenge Tour turnering Madeira Islands Open skulle have været sæsonens første på Challenge Touren, hvor den næste turnering er Barclays Kenya Open fra den 9. april.
Turneringen spilles måske senere på året
Efter aflysningen arbejder Europa Touren på at turneringen måske kan spilles senere på året, da man gerne vil vise ferieøen Madeira og banen fra sin mere skønne side.
Tredje gang at en Europa Tour turnering aflyses
Det er blot tredje gang i historien, at en Europa Tour turnering bliver aflyst. Første gang var Compaq European Grand Prix 1998, som blev aflyst pga. dårligt vejr, mens WGC – American Express Championship 2001 blev aflyst efter det amerikanske terrorangreb den 11. september 2001.
Senere på ugen skulle der på Viasat Golf have været vist en times højdepunkter fra turneringen, men dette program er også aflyst.