Lincicome vandt LPGA major

victoria14-263194Sei Young Kim førte ANA Inspiration med tre slag inden finalerunden, men blev presset af Stacy Lewis og til sidst var det så Brittany Lincicome som løb med sejren efter omspil.
Efter 11 huller var Stacy Lewis -3 på runden, og Sei Young Kim i par, så de to delte førstepladsen i -10. Efter endnu en birdie af Lewis på 12. hul og en bogey af Kim, så førte Stacy Lewis i -11 foran Sei Young Kim, mens Brittany Linicome var på en delt 3. plads i -7 efter 13 huller.
Mod slutningen faldt Kim yderligere tilbage, mens Lewis lavede bogeys på 13. og 15. hul. Det kunne have været nok til at vinde, hvis da ikke Brittany Lincicome afsluttede sin runde med en eagle på 18, hul, for at dele førstepladsen i -9 med Stacy Lewis, så de to måtte i omspil.
Omspillet blev spillet på 18. hul, og de to første gange blev delte de med pars, inden Lincicome vandt med en par på tredje omspilshul.
Deja vu for Lincicome
Det var sjette LPGA sejr for 29-årige Lincicome, og anden gang hun vandt denne turnering, som hed Kraft Nabisco Open, da hun vandt i 2009.
Tilbage i 2009 lavede Lincicome også en eagle på 72. hul, og dengang var det for at vinde med ét slag.
Morgan Pressel blev nr. 3  i -8, mens Carlota Ciganda, Anna Nordqvist og Sei Young Kim delte 4. pladsen i -7.
Den forsvarende mester Lexi Thompson blev nr. 7 i -6, mens Suzann Pettersen, Mi Hyang Lee og Shanshan Feng delte 8. pladsen i -5.
Lydia Ko gik endnu en lidt skuffende runde i +1, hvilket gav hende en 51. plads i +3, og Michelle Wie blev nr. 57 i +4.
ANA Inspiration, resultat
Forskel på majors i Europa og USA 
Mens der hos herrerne er enighed om, hvilke turneringer der betragtes som majors, så tæller majors hos damerne ikke på alle tours.
Da LPGA er den største tour, er det derfor oftest deres majors, man tager udgangspunkt i. På LPGA er der fem majors med ANA Inspiration, Women’s PGA Championship, US Women’s Open, Ricoh Women’s British Open og Evian Championship.
De amerikanske majors tæller ikke på LET’s pengeliste, og på LET er der kun to majors med Ricoh Women’s British Open og Evian Championship.