Spieth blev en stor vinder af Masters

augusta15-286893Klokken cirka 01 dansk tid natten til mandag, kunne Jordan Spieth kåres til vinder af Masters. Den kun 21 årige Spieth gik Masters wire til wire – førte gennem alle fire runder og der var aldrig for alvor tvivl om sejren gennem finalerunden, hvor sejren efter en score å¨70 slag blev med fire slag ned til Justin Rose, der lige en kort overgang havde været indenfor tre slag undervejs samt Phil Mickelson. Det var blot femte gang i Masters 79 årige historie, at vinderen førte fra start til slut.
Jordan Spieth slog eller tangerede alle Masters rekorder undervejs. Med 64 i første runde gik han laveste første 18 huller, 14 under efter anden runde er også laveste første 36 huller, det samme var 16 under efter 54 huller og endelig også den endelige score i 18 under par efter sidste runde i 70 slag var en tangering af Tiger Woods laveste score og skyldtes bare et misset kort putt for par på 18. hul, der kun havde kosmetisk og statistisk betydning.
Justin Rose lavede også bogey på 18. hul og var ligeledes rundt i 70 slag. Den bogey var dog af langt større betydning, da den kostede andenpladsen alene, som han lå til, da Phil Mickelson i bolden før var kommet i klubhuset og skrevet under for 69 og totalt 14 under par.
Rory McIlroy og japaneren Matsuyama gik med 66 finalerundens laveste score. Begge fejlfri og McIlroy blev dermed nummer fire i 12 under par og japaneren nummer fem et slag efter. McIlroy gik sammen med Tiger Woods, der gennem hele runden havde problemer fra tee og kom rundt i 73. Men alt i alt et flot comeback af Tiger, der dog sluttede nede på en delt 17. plads, da de fleste af de førende gik runder under par. Charley Hoffman var en anden af finalens tabere, da han efter 74 endte nede på en delt niendeplads.
Ian Poulter og Paul Casey havde også en flot turnering, de to gik sidste runde i henholdsvis 68 og 67 og sammen med Dustin Johnson delte de sjettepladsen i ni under par.
Jordan Spieth sagde blandt andet i det traditionelle vinder interview i forlængelse af overrækkelsen af den Grønne Jakke fra sidste års mester Bubba Watson: – Det var en meget nervepirrende dag. Jeg har næsten ikke sovet i nat. Jeg havde to Majorvindere liggende efter mig, men det hjalp at putte i for birdie på første hul. Det er den største uge i mit liv. At vinde Masters er noget alle golfspillere drømmer om. Spurgt om, hvad det næste mål i hans liv nu er, kiggede Spieth smilende over på Bubba Watson og sagde: – At vinde Masters to gange som Bubba.
Hvis Jordan Spieth var ligeså nervøs under finalerunden, som han gav udtryk for, skjulte han det nu meget godt, for gennem hele runden virkede han nu ret afslappet og dybt koncentreret.
Teetime.dk følger op på Jordan Spieths flotte sejr de kommende dage, ligesom man mandag kan læse om den nye verdensrangliste, hvor den nye indehaver af Den Grønne Jakke er nummer to.
Masters Slutresultat