Rose: – Tilfreds med 14 under par

augusta15-286858Justin Rose var klar over, at det ville være svært at indhente Jordan Spieth, og selvom han forsøgte, så spillede han mod slutningen for at sikre sig en andenplads.
Med en delt andenplads opnåede Justin Rose sit hidtil bedste resultat i Masters, hvor han tidligere har haft to top-10 placeringer med en 5. plads i 2007 og en 8. plads i 2012. I 2013 vandt han US Open.
– At spille i førerbolden om søndag ved Masters er en drøm, og det var en fantastisk dag. Der var en utrolig stemning, og jeg fik en god start med birdies på de første to huller, men for-ni kan være svær, hvis man ikke er i de rigtige positioner, sagde Justin Rose, som lavede to birdies og to bogeys på for-ni, inden han gik -2 på bag-ni.
– Jeg kom ikke ind og i på 6. hul, og mit momentum stoppede på 8. og 9. hul, hvor jeg ikke kom ind og i på 8., og jeg treputtede 9. hul. Hvis jeg havde et andet momentum fra 6. til 9. hul, så kunne det have været en anden historie, sagde Rose på det efterfølgende pressemøde.
En samlet score -14 ville ofte være nok til at vinde Masters, og siden 2002 er Masters kun blevet vundet i en lavere score i 2010 og 2011:
– Jeg var 14 under par, og den score vil jeg gerne tage næste år og årene derefter, så det giver selvtillid. Der var nogle huller, hvor jeg kunne have gjort det bedre, og det lærer jeg af.
16. hul kunne have givet spænding
Jordan Spieths føring var som sådan aldrig i fare under finalerunden, men Justin Rose så en lille åbning på 16. hul:
– Jordan åbnede ikke rigtig nogen dør, og det forventede jeg heller ikke, at han ville. Den eneste gang på bag-ni, hvor jeg tænkte, at der kunne blive spændende var på 16. hul. Hvis jeg holede mit putt og Jordan missede, så ville jeg have været to slag efter med to huller igen. Men jeg missede mit putt, og han holede et godt putt fra 2,5 meter.
– På de sidste to huller var det klart, hvem der ville vinde, og jeg forsøgte bare at blive nr. 2.
Spieth får det til at se let ud
Justin Rose blev selv berømt i en ung alder, da han som 18-årig amatør blev nr. 4 i The Open 1998. Dagen efter blev han professionel, men fik en svær start på karrieren, da han missede cuttet i sine 21 første turneringer som professionel. Som alle andre er Rose også imponeret over 21-årige Jordan Spieth:
– Han fastholder et højt niveau, og får det til at se let ud, så det er overraskende. Det skulle ikke være så let, men man må blot tage hatten af og lykønske ham, for det er meget imponerende.
– Sæsonen er begyndt
Justin Rose har ikke haft en overbevisende start på sæsonen, hvor hans hidtil bedste resultat har været en 12. plads i Abu Dhabi.
– Alt i alt er jeg glad for den måde, jeg ramte bolden på, og jeg føler at min sæson nu er begyndt. Jeg har sagt til mig selv, at det vigtigste sker fra april til september, hvor de største turneringer spilles, og det er i de måneder, at jeg gerne vil spille godt.
Masters, resultat