McIlroy videre efter birdiestime

RoryMcIlroy_orlando15-285542Blot fem af de topseedede i de 16 puljer ved WGC – Cadillac Match Play vandt deres puljer, og er dermed gået videre til weekenden.
Blandt dem Rory McIlroy, men det holdt hårdt for verdens bedste, der spillede puljefinale mod Billy Horschel.
McIlroy tabte 1. hul og var aldrig foran, før han vandt matchen på 20. hul. McIlroy var 2 ned efter 15 huller, inden de to delte 16. hul med en birdie. Med et holet birdieputt fra næsten 8 meter på 17. hul holdt McIlroy liv i matchen, og et toputt for birdie på par-5 hullet 18. var nok til at vinde det hul. Første omspilshul blev delt, inden en par på 20. hul var nok for McIlroy til at vinde matchen.
— Læs også: McIlroy skal til boksning lørdag aften
I næste runde skal McIlroy spille mod Hideki Matsuyama, der vandt en klar 5/4 sejr over Kevin Na.
Efter sejre til Charl Schwartzel og Paul Casey skal de to møde hinanden i næste runde.
Westwood vandt over Spieth
Jordan Spieth havde spillet overbevisende i de første to runder, og vandt de første to huller mod Lee Westwood, men Westwood fik sig kæmpet tilbage, og kom 1 op efter 10 huller. Matchen var lige efter 16. huller inden Westwood vandt 17. og 18. hul med birdies og dermed matchen 2/0.
Grace videre efter omspil
I en enkelt pulje var der omspil om en plads videre, og det vandt Branden Grace på tredje omspilshul mod Charley Hoffman og Zach Johnson, og i næste runde skal Grace møde Tommy Fleetwood.
John Senden var allerede videre, men gjorde rent bord i pulje 3, og skal spille mod Hunter Mahan i næste runde.
Mahan, der vandt turneringen i 2012, vandt 5/4 over Matt Kuchar som vandt over Mahan i 2013 finalen. Mahan har spillet færrest huller af alle, da han har vundet sikre sejre på 7/6 i første runde og 5/3 i anden runde.
Hvis Mahan vinder igen, skal han møde enten Marc Leishman eller Gary  Woodland, som vandt deres puljer.
Bubba tabte til Oosthuizen
Bubba Watson og Louis Oosthuizen var i direkte duel om puljesejren, og her skiftede føringen flere gange, inden stillingen var lige efter 18 huller.
Oosthuizen vandt med en birdie på første omspilshul, og han skal spille mod Rickie Fowler, der allerede var videre inden han vandt en overbevisende sejr på 5/4 over Graeme McDowell.
Den sidste match i næste runde er Jim Furyk mod JB Holmes.
To runder lørdag og søndag
Lørdag formiddag lokal tid spilles otte matcher mellem de 16 puljevindere efterfulgt af fire kvartfinaler om eftermiddagen inden semifinalerne og finalen og match om 3. pladsen spilles på søndag.
Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte  lørdag fra kl. 21 – 05 samt søndag fra kl. 15:30 – 19:30 og igen fra 20 – 23.
WGC – Cadillac Match Play, leaderboard