Coetzee vandt foran Thorbjørn efter omspil

Coetzee (2)Thorbjørn Olesen blev akkurat slået på målstregen efter en medrivende finale på AfrAsia Bank Mauritius Open, han endte i omspil med sydafrikaneren George Coetzee og blev her besejret på andet omspilshul.
Naturligvis ærgerligt at komme så langt og være så tæt på, men Olesen har altså været væk fra turneringsgolf i tre måneder og set i det lys, er resultatet fantastisk. Thorbjørn Olesen er tilbage og vi glæder os til at se ham i de næste turneringer.
De ordinære 18 huller
Finalen blev en spændende affære med George Coetzee og Thorbjørn Olesen i de absolutte hovedroller. Desværre gik de to ikke sammen, da Thomas Aiken der også sluttede på den delte andenplads efter tredje runde, fik tjansen i søndagens førerbold. På den anden side havde Thorbjørn muligheden for at lægge pres på Coetzee, da han gik i bolden foran.
– LÆS OGSÅ: Thorbjørn blev overhalet på Mauritius
Coetzee kom hurtigt foran med tre slag, da han lavede tre birdies på de første fem huller. Olesen kom i gang efter bogey på første med fire birdies fra femte til niende. På syvende sørgede Coetzee selv for at spændingen var totalt, da han landede i outen, men slap derfra med en bogey.
Hjemad havde Olesen bogey på 10. og birdie på 17., men fik så ikke den birdie, mange får på afslutningshullet, der er par 5. Coetzee havde også en rolig hjemtur, hvor det dog blev bogey på 16. hul, hvorefter Olesen var alene i spidsen med et slag, da han kort efter var færdig på 18. hul.
Coetzee skulle have birdie på 18. hul efter en par på 17. og det fik han efter et monsterdrive og et godt forsøg for eagle.
Omspillet
Coetzee med driver på par 5 hullet 18., langt men lidt i højre med lettere rough. Begge slår glimrende andetslag og ligger næsten identisk på green med lange eagleputts. Thorbjørn putter først. Udmærket til en næsten givet birdie. Fantastisk put af sydafrikaneren, men der er lidt for meget fart på og den ryger ikke i efter at have ramt hulkanten. De to skal nyde hinandens selskab en gang mere op ad 18. hul.
– LÆS OGGSÅ: Flot tredjeplads til Nicole B. Larsen
Nyt langt drive fra Coetzee, Olesen igen med 3 kølle, men finder fairwaybunker i venstre og lægger op. Coetzee slår et endnu bedre jernslag op på green end i forsøget få minutter forinden og har en klar fordel. Han har vel syv, otte meter for eagle. Thorbjørn slår også på green, men er længere væk og ligger jo i et slag mere. Det lugter af birdie på mod par i sydafrikansk favør. Thorbjørn putter  og kommer tæt på til en givet par, men Coetzee har nu to puts for sejren. Dem bruger han også, men det er nok til at sejren går til George Coetzee.
Mardan Mamat blev nummer tre et slag fra omspillet, da han lavede birdies på både 16. og hul og Thomas Aiken sikrede sig, han ikke skulle dele fjerdepladsen med tre spillere, da han sluttede med en birdie.
– LÆS OGSÅ: Favoritter gemmer sig i Players
Som kosanktioneret turnering mellem tre Tours, var der blot 17 verdensranglistepoint til vinderen og 10,20 til Thorbjørn Olesen på den udelte andenplads. Det vil rykke danskeren frem fra nummer 114 til formentlig lige udenfor top 100, idet en del i det interval af listen, har muligheden for point senere søndag i The Players Championship.
AfrAsia Bank Mauritius Open, Slutresultat