Derfor hader amerikanerne Sergio Garcia

SergioGarcia_augusta15-286878
Som vi skrev her på Teetime tidligere på ugen, så kom det anstrengte forhold mellem spanske Sergio Garcia og de amerikanske golftilskuere igen til skue, da Garcia under finalerunden af The Players Championship blev generet op til flere gange af tilråb fra galleriet.
Men hvorfor er det egentlig, at amerikanerne og Sergio Garcia er som ild og … mere ild? Herunder har vi samlet en række episoder, der gennem årene er akkumuleret til det vi oplever i dag.
1. Han er ikke så god til, at rive bunkere.
Man så det blandt andet ved Dubai Desert Classic i 2013, hvor Garcia viste hvordan man IKKE bør rive en bunker efter et slag.

2. Han har problemer med overskydende mundvand
Ved en turnering på PGA Touren tilbage i 2007 blev Sergio Garcia mildest talt upopulær, da kameraerne fangede ham spytte direkte ned i hullet efter han havde misset et kort putt. I et interview efter runden erkendte Garcia sin udåd, men mente ikke, at det var en stor sag. Den holdning stod han dog alene med.

3. Han kan have svært ved, at holde ordentligt fast på køllen
Ved Thailand Golf Championship i 2011 viste Garcia sig endnu engang fra sin værste side, da han efter to dårlige slag på et par-3 hul, valgte at skille sig af med sit 5-jern.

4. Han har en speciel måde, at interagere med fans på
Historien omkring Garcia og de amerikanske fans går langt, langt tilbage. Ved US Open tilbage i 2002, gav han en tilskuer fingeren efter en kommentar omkring et dårligt chip.
5. Han er ikke så god til, at håndtere elektronisk udstyr
Ved US Open i 2012 var det igen et par-3 hul, der drillede Garcia. Denne gang valgte han dog, at beholde sit jern, og i stedet lade det gå ud over den mikrofon, der stod ved siden af teestedet.

6. Han kan ikke lide Augusta National
Og han er ikke bange for, at fortælle om det. – Jeg synes ikke om den. Sådan er det. Jeg synes den er for svær, sagde Garcia engang om banen. Og sådan taler man altså ikke om amerikanernes kronjuvel. Garcia har tre top-10 placeringer ved Masters, og blev delt nummer 17 tidligere på året.
7. Han har svært ved, at koncentrere sig
Ved The Players Championship i 2013 startede han en krig på ord med sin nemesis, Tiger Woods. Garcia gav Tiger skylden for, at han slog et dårligt slag, da han angiveligt med vilje fik tilskuerne til, at reagere imens Garcia var ved at slå.

8. Bunkere … igen
Ved The Open i 2007 præsterede Garcia, at give en banehjælper skylden for, at han kollapsede på sidste hul. Angiveligt var den pågældende ikke hurtig nok til, at rive en bunker, og det forstyrrede åbenbart Garcias rutine. Måske det var derfor Garcia var så hurtig til, at rive bunkeren efter slaget ved Dubai Desert Classic, som det ses øverst i denne artikel.
9. Han er ikke vild med vand
Ved US Open i 2002 – der hvor han gav en tilskuer fingeren – brokkede han sig over, at eftermiddagsboldene ikke blev kaldt ind, da det begyndte, at regne kraftigt. – Hvis Tiger Woods havde været derude, så var det blevet aflyst. Det er jeg helt sikker på, lød det fra en utilfreds – og våd – Garcia efter runden.
10. Han er ikke Tigers bedste ven
Krigen mellem Sergio og Tiger går igen i flere af disse historier, og der er næppe tvivl om, at de to ikke ligefrem er på julekort. I et kort øjebliks åbenbaring valgte Garcia dog, at give Tiger ret – på en måde. – Tiger har kaldt mig en brokkerøv. Og det har han faktisk ret i. Men det er nok også den første sandhed den fyr har fortalt pressen i 15 år, sagde Garcia i 2014.
11. Han er … god. Rigtig god!
Det eneste der er værre end en irriterende golfspiller, er en irriterende golfspiller, der samtidigt er irriterende god. Og det er Garcia. Han har gentagne gange drillet amerikanerne ved Ryder Cup, hvor Garcia fire gange i karrieren har løftet Samuel Ryders trofæ. Og dét gør mere ondt end noget andet på de stolte amerikanere.