Adam Scott holder fast i den lange putter

AdamScott_golfcoast14-281524Fra nytår bliver det forbudt at forankre putteren mod kroppen, hvilket reelt er et forbud mod brug af de såkaldte lange ‘kosteskafts-puttere’.
Dem har Adam Scott haft stor succes med de seneste år, men siden efteråret har han flere gange forsøgt sig med en kort putter.
Han spillede med en kort putter i sine tre første PGA Tour turneringer i år, hvor han indledte året med en 4. plads i WGC – Cadillac Championship, men op til Masters skiftede han igen til den lange putter.
Bruger den lange putter resten af året
Vi skal dog ikke forvente, at Adam Scott igen skifter tilbage til en kort putter, før forbuddet træder i kraft, da han vil bruge den lange putter i resten af sæsonen:
– Ved at træne og spille lidt med den korte putter, ved jeg lidt mere om, hvad jeg skal gøre næste år, men for at få stabilitet, vil jeg bruge det som har virket for mig de seneste fire år, og det jeg har været god med, sagde Adam Scott op til Wells Fargo Championship og fortsatte:
– Derfor bruger jeg den lange putter, og mod slutningen af året har jeg mere tid til at forberede mig. Og i det mindste har jeg spillet nogle turneringer med en kort putter.
Kun én top-30 placering i år
Siden Masters har Adam Scott brugt den den lange putter, men med blandet succes. Under Players Championship gik det fint de første tre runder, men i finalerunden brugte han 35 putts heriblandt fem tre-putts.
I sidste uges Wells Fargo Championship var han ét slag fra at klare cuttet, og selvom puttningen ikke skal have skyld for det hele, så har Adam Scott ikke fået en god start på året.
Det begyndte som nævnt med en 4. plads i WGC – Cadillac Championship, men siden har han misset to cuts og haft en 35. plads som bedste resultat i de resterende fire turneringer i år.
Fra den 18. maj 2014 – 2. august 2014 var Adam Scott nr. 1 på verdensranglisten, og han indledte året som nr. 3, men er pt. nr. 11 på verdensranglisten.