Rory tager sigte – vil vinde to majors i år

hoylake14-274653 (1)Det blev ikke til en karriere-grandslam som håbet for Rory McIlroy, da nordireren måtte nøjes med en 4. plads ved sidste måneds Masters. Derfor må han nu vente et år med igen at få chancen for, at nå sit helt store mål – at vinde alle fire majors.
Det betyder dog ikke, at året er ovre for McIlroy. Han har store planer for de næste par måneder.
– Der er tre majors tilbage i år, og jeg føler, at to af dem passer rigtigt godt til mig på henholdsvis St. Andrews og Whistling Straits, sagde en optimistisk McIlroy på et pressemøde forud for denne uges PGA Championship, der er Europatourens flagskibsturnering.
Selvtilliden og optimismen er dog alt andet end skudt over mål. Ikke bare har McIlroy været i forrygende form de sidste 12 måneder, han har også tidligere haft succes på de to baner, der ligger jord til årets The Open og USPGA Championship.
Han blev delt nummer tre ved The Open i 2010, hvor han åbnede med en 63’er og kom tilbage efter en forfærdelig 80’er i anden runde. Han fik samme placering ved USPGA Championship samme år, hvor det også var Whistling Straits, der var vært for turneringen.
— Læs også: Rory advarer: – Jeg mærker slet ikke presset mere
Den næste major på kalenderen er dog noget af en ubekendt. US Open spilles i år på Chambers Bay.
Den links-inspirerede bane, der ligger lidt syd for Seattle på USAs vestkyst, har aldrig været i spil på PGA Touren, og det bliver derfor en ny test, når verdens bedste spillere samles til US Open her om en lille måneds tid.
– Chambers Bay er lidt en joker, så jeg vil mene, at jeg har to rigtigt gode chancer for, at føje yderligere til min major-samling, sagde McIlroy, og fortsatte:
– Generelt kommer der mange gode muligheder for, at få flere sejre i år, og også for at forøge mit forspring på verdensranglisten. Der er bestemt meget at spille for endnu i år.