Lucas Bjerregaard klar til ny U. S. Open

Lucas Bjerregaard
Når U.S. Open bliver spillet på Chambers Bay Golf Club fra den 18. juni, bliver det med Lucas Bjerregaard i feltet. Det står klart efter mandagens kvalifikationsturnering, hvor en den talentfulde nordjyde viste sin høje klasse.
Kvalifikationsturneringen blev traditionen tro spillet på Walton Heath Golf Club i Surrey, hvor spillerne skulle spille en runde på hver af anlæggets to baner. Lucas lagde flot ud med en runde i 67 slag (-5), og da det blev op med en runde i 70 slag mandag eftermiddag, lød den samlede score på -7. Det rakte til en delt 5. plads, og det var rigeligt til at kvalificerer sig til U.S. Open for andet år i træk.
Der var rigtig mange af de kendte spillere til start, og men på forhånd havde Shane Lowry, Francesco Molinari og Marc Warren meldt afbud, da de efter BMW PGA Championship lå i top-60 på verdensranglisten og dermed var kvalificeret. De spillere der valgte at stille til start skulle spille om 12 pladser, og i år skulle der ikke omspil til for at finde de sidste spillere. De 12 bedste var -5 eller bedre, og blandt dem der følger med Lucas til USA er blandt andet Alexander Levy, Alex Noren, Marcel Siem og Thomas Aiken.
Det er tredje gang i karrieren, at Lucas Bjerregaard skal deltage i en major. I 2010 deltog han ved The Open som forsvarende Europamester, men ved den lejlighed missede han cuttet. Det blev til gengæld klaret i fjor, hvor det blev til en flot 40. plads ved U.S. Open, hvortil han var kvalificeret via turneringen på Walton Heath.
Det er meget normalt, at mange spillere trækker sig efter første runde, hvis de ikke føler, de kan nå at spille sig til kvalifikation i anden runde. Det gjorde Thorbjørn Olesen efter en første runde i 77 slag, mens Lasse Jensen og Morten Ørum Madsen begge spillede to runde og sluttede som nummer 20 og 61.
U.S. Open Chmpionship International Sectional Qualifier, resultat.