Kjeldsen: – Man fylder 40, og begynder at tvivle

SørenKjeldsen_wentworth15-289690Søren Kjeldsen vandt Irish Open, og med fire Europa Tour sejre er han nu den næstmest vindende dansker på Europa Touren, og kun overgået af Thomas Bjørn med 15 sejre.
Sejren kom efter et sandt drama, hvilket man kan læse mere detaljeret om i denne artikel.
Selvtilliden var ikke i top
Det var seks år og 63 dage siden, at Kjeldsen senest vandt på Europa Touren, så selvom han har spillet godt på det seneste, så var selvtilliden ikke i top:
– Jeg havde en god følelse inden turneringen, og har spillet godt de seneste to turneringer, dog uden nogen mulighed for at vinde. Så at have muligheden i dag var på samme tid både spændende og nervepirrende, for det er lang tid siden, at jeg har spillet fantastisk golf, sagde Kjeldsen på det efterfølgende pressemøde og fortsatte:
– Som man nok kunne se på min afslutning, så var min selvtillid ikke helt hvor den var for nogle år siden, men dagens resultat vil bestemt hjælpe på det.
Skuffet efter +5 i finalerunden
Under svære vejrforhold gik Kjeldsen finalerunden i +5, og han havde kun en enkelt birdie på scorekortet, men samlet -2 var nok til omspil.
– Jeg forsøgte ikke at kigge på leaderboards undervejs, men da spillet begyndte at sive, så kiggede jeg på 11. hul, og mit navn var stadig i toppen, sagde Kjeldsen, som var overrasket over at komme med i omspil om sejren:
– Jeg var skuffet efter 72 huller, for jeg følte ikke, at jeg havde gjort det der skulle til, og jeg kunne næsten ikke forstå, at jeg stadig havde chancen for at vinde, så det var som en bonus.
Tilbage i majors og WGC turneringer
Med sejren kvalificerede Kjeldsen sig også til The Open, og det bliver hans første major siden 2012.
– De store turneringer har været langt væk for mig i nogen tid. Jeg deltog i alle majors og WGC turneringer over årene 2008, 2009 og 2010, og siden er der ikke sket så meget, sagde Kjeldsen som fyldte 40 år den 17 maj:
– Man fylder 40 år, og begynder at tænke, om man nogensinde kommer tilbage til Augusta, og om man kommer til at spille The Open igen. Men jeg er blevet ved med at stå tidligt op og træne. Jeg ville gerne vise, at jeg stadig har meget at give, og at jeg stadig elsker det jeg gør, så det er let for mig at træne og rejse.
– Jeg er lykkelig for at gøre det jeg gør, og at spille i de største turneringer er specielt, for det er naturligvis sjovere at spille mod de bedste.
Ny ‘midlertidig’ caddie for tre uger siden
For tre uger siden skiftede Kjeldsen caddie til Alistair Matheson, som bl.a. har gået for Geoff Ogilvy i en del år.
Han bor i USA, og om han fortsætter med Kjeldsen i en længere periode eller rejser tilbage til USA er stadig uklart, men med sejren fortsætter de forhåbentligt det gode samarbejde nogen tid endnu.
Kjeldsen spiller i Malmø den kommende uge
I den kommende uge kan man se Søren Kjeldsen tæt på Danmark, da han er blandt deltagerne i Nordea Masters på PGA Sweden National i Malmø.
Dubai Duty Free Irish Open Hosted by The Rory Foundation, resultat