Svensk duo fører i Malmø

Jens Dantorp
Hvis der er en turnering, der står Jens Dantorp meget nær, er det Nordea Masters, og specielt de sidste to år, hvor den er blevet spillet på PGA Sweden National i Malmø. 26-årige Dantorp er nemlig født i Malmø, og da han stadig bor der, er der masser af opbakning i denne uge. Ikke mindst fra fanklubben der er et meget festlig indslag.
– Læs mere: Svensker snød danskerne ved Thisted Forsikring Championship
Fanklubben og de mange andre tilskuere har set en formstærk Dantorp i denne uge, der med runder i 67 og 68 slag og en samlet score i -9 fører inden weekendens finalerunder. Føringen bliver delt med amatøren Marcus Kinhul, der er nummer tre på verdensranglisten, og den svenske duo fører med to slag ned til landsmanden Sebastian Soderberg og Maximilian Kieffer fra Tyskland.
For de ni danske spillere har turneringen været et noget blandet fornøjelse, og de mange danske tilskuere får kun fire af dem at se i weekenden. Søren Kjeldsen har taget den gode form med sig fra Nordirland, og fredag leverede han med 69 slag dagens bedste danske score. Han er nu nummer 23, og det er en placering, der deles med Lucas Bjerregaard (70), og de to nordjyder skal såmænd ud i samme bold lørdag. I de to finalerunder får Kjeldsen og Bjerregaard selskab af Thomas Bjørn (72) og Søren Hansen (72), der begge er nummer 52.
Cuttet faldt på par, og det betød tidlig weekend for Anders Hansen, Thorbjørn Olesen, Morten Ørum Madsen, Jeppe Pape Huldahl og Lasse Jensen.
Vil man se, hvordan fanklubben bød Jens Dantorp velkommen til dagens runde, kan man finde video på Europa Tourens side på Facebook via dette link.
Lørdag fra kl. 13:30 bliver der sendt fire timer live på Viasat Golf og Viaplay.dk.
Nordea Masters, leaderboard.