Jyderne er heldige

Vi var egentlig taget til Girona-området (ca. en time nord for Barcelona) for at spille denbanen4 berømte PGA de Catalunya og i øvrigt nyde den gode verdenskendte mad i området.
Det gjorde vi også – og begge dele levede i øvrigt fuldt op til deres ry. Vi kunne ganske vist ikke få bord på verdens bedste restaurant, som ligger i byen (min. to måneders ventetid), men der var andre gode oplevelser, og Stadium Course på PGA de Catalunya er stadig blandt den håndfuld baner, der kæmper på de forskellige lister om at være Europas bedste golfbane. En smuk og krævende udfordring, der både kan straffe og belønne.
Men vi blev opfordret til at prøve en anden bane – nu vi alligevel var der. Og tak for det!
Golf Girona ligger blot fire kilometer udenfor byen af samme navn. Alligevel er det, som at være i en anden og meget fredeligere del af verden. Man skal nemlig over en lille bjergkam og ned i en dal på den anden side for at finde denne perle designet af Fred Hawtree (far til den i Danmark mere kendte Martin). Banen er ’kun’ godt 20 år gammel, men alligevel virker den som den slags baner, der blev lavet en del af i slutningen af ’60’erne. Den slags, hvor man kun får – eller bør få – driveren frem en håndfuld gange, som ser lettere ud end den er, og som bare er rigtig sjov at spille.
Det er også som en anden verden i forhold til førnævnte Stadium Course. Banen er nemlig som nok den eneste bane i Spanien anlagt med Pencross fra tee til green (hvenegræs, som vi kender det fra Nordeuropa). Roughen er tilmed holdt i en højde, så den ikke straffer på samme måde. Et skævt slag koster selvfølgelig noget, men man kan som regel finde sin bold og komme videre.
Naturen i det smukke område byder på alt fra pinjer til korg-eg, og flere huller er omkranset af flotte blomsterrækker. Det er en ret kuperet bane, og er man gangbesværet, skal man måske overveje en buggy. Er man i almindelig god form, kan man dog sagtens gå rundt. Der er nogle stigninger til nogle meget betagende udsigtspunkter, hvor man lige bør stoppe og få vejret. Her bliver man til gengæld belønnet med nogle skønne indbydende teesteder. Den slags, hvor man bare glæder sig til at få lov til at slå.
Greens er hurtige, ret kuperede og meget drilske. Det kan godt betale sig, at bruge lidt tid på putting-greenen inden man skal ud. Girona Golf har også en driving-range, som oven i købet er oplyst om aftenen.
Efter runden bør man belønne sig selv med et måltid i klubhuset. Køkkenet holder en usædvanlig høj standard. Vi var der til frokost, men fik lyst til at komme igen. Terrassen er nemlig vestvendt, og solnedgangen skulle efter sigende være rigtig flot derfra.
Husk også at afsætte noget tid til den gamle historiske bydel i Girona. Her er en spændende historie og en vidunderlig atmosfære med udendørs servering på hvert andet hjørne. Man kan f.eks. sidde i skyggen af katedralen og nyde ’pinchos’ – den lokale variant af tapas – skyllet ned med et glas Cava. God golf og god mad er en skøn kombination.
Men tilbage til overskriften. Der er direkte forbindelse til Girona Lufthavn (blot 15 minutter fra banen) fra både Tirstrup og Billund. Fra København kan man flyve til Barcelona (ca. en times kørsel) eller til Girona fra Malmö. Det gør Girona-området til et oplagt rejsemål for en forlænget weekend eller endda en hel uge.
Der ligger nemlig også en del andre velrenommerede baner i området (9 indenfor 45 min.). Både Pals og Emporda bliver benyttet af Europatouren til diverse turneringer, og Peralada er ved at få et godt ry for sin vin.