San Roque – femstjernet golf!

500_Old_Hole 11Naboen Valderrama er nok mere kendt, men golfkendere ved godt, at man blot et par kilometer længere vest på kan finde endnu to perle-baner, nemlig Old og New Course på San Roque. Faktisk var det her, at både det europæiske og amerikanske hold boede under Ryder Cup i 1997, og det bærer stedet stadig præg af med navneskilte og signerede vægge og billeder.
Man får et indtryk af noget grandiost og historisk, når man kommer ind i det gamle klubhus, på trods af at den gamle bane først åbnede i 1991. Det skyldes at klubhuset er den tidligere sommerresidens for sherry-familien Domecq. I klubhuset kan man stadig se, hvor både det europæiske og amerikanske hold havde deres ”Team Rooms”. Hvis man vælger at bo i de tilstødende lejligheder/suiter, kan man oven i købet se hvor de forskellige spillere og kaptajner boede under opgøret i 1997.
San Roque har desuden været vært for Spanish Open i både 2005 og ’06 og for Europatourens Qualifying School Finaler fra 1993 til 2007.
Lejlighederne – eller suiterne som de nogle steder bliver kaldt – er med daglig rengøring, og specielt de af dem, der for nyligt er blevet renoveret (resten skulle blive det i løbet af et års tid) er meget lækre.
Morgenmad kan fås i klubhuset eller man kan vælge at benytte det køkken, som er i de fleste lejligheder. I midten af lejlighedskomplekset er det er et skønt pool-område, som dog kun er åbent i sommerhalvåret.
Et godt tip! Gå endelig ikke glip af den japanske restaurant Kamakura, som ligger i forbindelse med klubhuset. Hele San Roque er ejet af en stenrig japaner, som er meget selektiv – også på det gastronomiske område, og det bærer både maden og restauranten præg af. Det fortælles blandt andet, at alle dele af interiøret er blevet importeret fra Japan.
San Roque råder desuden over et ride center, tennisbaner og et fitness center, men hovedattraktionen er for de fleste de to golfbaner. Old Course er designet af Dave Thomas og den regnes blandt de fem bedste baner i Spanien. De første ni huller snor sig blandt gamle korktræer medens bagni har flere vandhazarder. Alt i alt en meget smuk bane med masser af udfordringer – selv for de bedste. New Course er lavet af Perry Dye og Seve Ballesteros. Banen åbnede i 2003 og har mange spændende features. Flere af de professionelle fortæller, at de foretrækker den nye frem for den gamle.
Endelig må vi ikke glemme træningsfaciliteterne. At nogle af udslagsstederne er overdækkede er ikke kun for at beskytte mod regn, men lige så meget mod solen!! Der er et godt kortspilsområde, og hvis man er et hold med en pro, kan man oven i købet få lov til at slå fra græs i den anden ende af rangen.