To danskere videre i British Amateur

DGU_Elite-bldTo af de 11 danskere i The Amateur Championship, eller British Amateur som det kaldes, klarede sig videre til hulspilsfinalerne.
Alle eliteamatører kan tilmelde sig den traditionsrige turnering, som spilles for 120. gang på Carnoustie og Panmure, hvilket Odense Eventyr spillerne Frederik Andersen og Ole Sømark havde gjort, selvom de ikke er en del af landsholdet.
288 spillere fra 30 lande deltog, og efter to slagsspilsrunder er de 64 bedste gået videre til hulspilsfinalerne på Carnoustie.
Frederik Andersen bedre end alle landsholdsspillerne
Collegespilleren Frederik Andersen, som går på Baylor University, havde som nævnt selv tilmeldt sig turneringen, og han klarede sig bedre end alle landsholdspillerne.
Efter første runde i +1 på Panmure gik han anden runde på Carnoustie i -4, og sluttede som flot delt nr. 7 i kvalifikationen sammen med bl.a. Marcus Kinhult, der imponerede under Europa Touren Nordea Masters, som han førte undervejs. Som nr. 3 på amatørernes verdensrangliste er Kinhult den højest rangerede i feltet.
Efter runder i +3 på Carnoustie og -2 på Panmure klarede Christoffer Bring sig også videre som nr. 49 i +1.
I onsdagens første hulspilsrunde skal Frederik Andersen spille mod Neal Woernhard fra Schweiz som blev delt nr. 49 i kvalifikationen, mens Christoffer Bring skal spille mod islandske Gudmundur Kristjansson, der blev delt nr. 3 i kvalifikationen.
Kun vinderne går videre i hulspil, og der spilles én hulspilsrunde onsdag og to torsdag og fredag inden finalen over 36 huller spilles på lørdag.
Tre danskere var ét slag fra cutgrænsen
John Axelsen, Alexander Frances og Jonathan Gøth-Rasmussen sluttede i samlet +2, og var ét slag fra at kvalificere sig til hulspil.
Niklas Møller Nørgaard blev nr. 104 i +4, Sixten Jensen nr. 142 i +6, Emil Søgaard nr. 167 i +7, Ole Sømark og Peter Launer Bæk nr. 188 i +8, mens Victor Fasmer Henum blev nr. 246 i +12.
Flere af dem rejser nu hjem til Danmark, hvor de kan nå at deltage i DM hulspil for herrer, som begynder på fredag i Ikast Golf Klub.
I samlet -7 var Craig Howie og Ryan Chisnall bedst i kvalifikationen.
The Amateur Championship, slagspilskvalifikation – resultat
The Amateur Championship, hulspil – leaderboard