Drama da Spieth vandt US Open

universityplace15-291522Dustin Johnson havde muligheden på sidste hul for først sejr og siden omspil, men efter et treputt vandt Masters vinderen Jordan Spieth sin anden major.
US Open fik en meget spændende afslutning på Chambers Bay, hvor Jordan Spieth, Dustin Johnson, Jason Day og Branden Grace delte føringen i -4 efter tredje runde.
Jordan Spieth, der spillede i næstsidste gruppe, holede et 8,5 meter putt for birdie på 16. hul for at komme til -6 for turneringen, men lavede så en dobbeltbogey på 17. hul, inden han afsluttede runden med en birdie på 18. hul for at slutte i -5.
Dustin Johnson treputtede sidte hul
I førerbolden havde langtslående Dustin Johnson en stor mulighed for at sikre sig sejren. Han var -4 inden det afsluttende par-5 hul, og slog andetslaget ind til knap 4 meter, så han havde et eagleputt for sejren.
Han missede dog, og birdieputtet fra under 1,5 meter gik heller ikke i hul, hvilket ellers ville have givet et omspil mod Jordan Spieth over 18 huller mandag.
Spieth gik finalerunden i -1, og vandt således i -5 foran Louis Oosthuizen og Dustin Johnson i -4. Efter to birdies på for-ni førte Dustin Johnson med to slag i -6, inden han lavede tre bogeys på 10., 11. og 13. hul.
Med sejren følger en præmiecheck på $ 1,8 mio. svarende til kr. 11,8 mio.
Oosthuizen lavede seks birdies på de sidste 7 huller
Louis Oosthuizen gik finalerunden i -3 efter seks birdies på de afsluttede 7 huller (!) mens Dustin Johnson gik finalerunden i par.
– Læs også: Pengepræmierne i US Open
Adam Scott gik dagens bedste runde i -6 og delte 4. pladsen i -3 med Cameron Smith og Branden Grace, mens Charl Schwartzel blev nr. 7 i -2 og Brandt Snedeker nr. 8 i -1. Grace spillede længe med om sejren, da han var i -5 inden han slog out på 16. hul, hvilket kostede en dobbeltbogey.
Flot finalerunde af McIlroy
Rory McIlroy gik en flot finalerunde i -4, og blev nr. 9 i par sammen med Shane Lowry og Jason Day.
McIlroy lagde faktisk lidt pres på de førende, da han var -6 for runden efter 13 huller, og i samlet -2 var han indenfor to slag af føringen, men to bogeys på de sidste 4 huller sendte ham tilbage i stillingen.
Jason Day var plaget af sin sygdom, og kollapsede under anden runde, men han kæmpede sig igennem finalerunden i +4 og delte som nævnt 9. pladsen.
Endnu en major til 21-årige Spieth
21-årige Jordan Spieth vandt Masters i april, og som den blot sjette spiller i historien har han nu vundet Masters og US Open i samme år. De fem øvrige som har præsteret det er Tiger Woods, Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Ben Hogan og Craig Wood.
Spieth er den yngste siden Gene Sarazen i 1922, som vinder to majors i træk, og den yngste vinder af US Open siden 1923, hvor Bobby Jones vandt.
Finalerunden genudsendes mandag eftermiddag
Hvis man ikke så afslutningen direkte natten til mandag, så kan man se en genudsendelse på Viasat Golf mandag fra kl. 13:30 – 21.
US Open, resultat