Et godt tip til golf i Valencia

Valencia-områElSaler2det er mest kendt for den berømte El Saler bane helt ude ved Middelhavet. Her har Europatouren flere gange spillet – senest ved Seve Trophy i 2003.
Den eksklusive El Escorpion er dog også meget efterspurgt, men desværre næsten umulig at komme ind på. Man modtager simpelthen kun greenfee gæster, hvis de er inviteret af et medlem af klubben eller på anden måde har forbindelserne i orden.
Det er dog lykkedes, at finde en udvej – eller rettere, en vej ind. Hvis man bor på Valencia Golf Hotel, som ligger på den anden side af vejen, kan man få en starttid på alle hverdage og weekenddage efter 12. Ejeren af hotellet er nemlig én af klubbens mangeårige støtter, og han har fået arrangeret det således, at hotellets gæster kan spille som hans gæst i klubben.
Og når først man kommer ind på El Escorpion, så forstår man, at man har fået adgang til noget særligt. Klubhuset er en gammel ”Masia” – en spansk herregård – fra 1896. Stedet nærmest emmer af historie og den vidunderlige spanske stemning omgiver hele området.
Klubben har nu 27 huller og plus en Pitch & Putt bane, og har derfor plads til hele 2000 medlemmer – hvilket igen betyder der f.eks. er masser af liv i restauranten. Den skulle være et meget populært sted at tilbringe sin siesta om vinteren, når der er il i pejsen. Der er også andre spændende faciliteter, som f.eks. et sko-rum – hvor medlemmerne afleverer deres sko og får dem pudset og opbevaret til næste gang – og en børnehave.
Selve banen er en typisk gammel parkbane designet af Frank Kirby. Den ligger i et fladt terræn med masser af gamle træer og enkelt søer. Det er en klub, der holder på formerne og har en traditionel dress code, men netop det er med til at gøre oplevelsen til noget specielt.
Valencia Golf Hotel er et ældre og meget charmerende 4-stjernet hotel – bare et par minutter fra banen. Enkelte af faciliteterne har måske lidt svært ved at leve op til de 4 stjerner, men den skønne spanske stemning på gårdspladsen og ikke mindst restauranten burde måske have en stjerne mere.
Et virkelig godt tip, hvis man ønsker en helt speciel golfoplevelse i Valencia