Prisbelønnede baner på Tenerife

buena vistaMed en gennemsnitstemperatur i vinterhalvåret på 20 grader tiltrækker Tenerife naturligvis mange golfturister – specielt fordi øen absolut ikke just mangler gode golfbaner. To af dem, Golf Las Américas og Buenavista Golf Course, blev faktisk prisbelønnet ved udgangen af 2006.
Las Américas blev kåret af organisationen »Sport & Forretning« som den spanske bane, der, i forbindelse med professionelle turneringer, behandlede både sine sponsorer, sine egne faciliteter og sine medarbejdere bedst, mens Buenavista af APAS (Sammenslutningen af Sociale og Kulturelle Aktiviteter) blev belønnet for den respekt for miljøet, der dels blev udvist ved banens etablering og dels også udvises i forbindelse med banens daglige pasning.
Der er også grund til, generelt, at prise standarden på Tenerifes øvrige baner. Kun travlheden – antallet af spillere – på banerne kan være til gene.
Når du ikke spiller golf
En usædvanlig naturoplevelse kan man nemt få på en golffridag på Tenerife. Kør fra sydkysten op mod vulkanen Teide, der er Spaniens højeste bjerg. Her kører man igennem flere klimazoner og ender oppe på plateauet Las Canadas. Her finder man en usædvanlig natur, og der er mulighed for at bestige Teide via en svævebane. Den helt store oplevelse kommer, når man kører fra det golde område på toppen mod nord igennem nye klimazoner, hvor det bare bliver mere og mere frodigt. Man ender op ved Puerto de la Cruz, hvor man nærmest har oplevelsen af at køre ind i en botanisk have. Derefter anbefales det at tage motorvejen hjem mod syd, så man er klar til aftenens store kulinariske oplevelser.