Mickelson indblandet i hvidvasknings-sag

12-06-14 USGA - PGA Tour 2014, US OPEN CHAMPIONSHIP, Pinehurst Resort and Country Club, Village of Pinehurst, North Carolina, USA. 12 - 15 Jun. Phil  Mickelson of United States reacts after his drive during the first round. # NO AGENTS #
Ifølge ESPN har Phil Mickelson overført næsten $3 mio. til en mellemmand, som var en del af et ulovligt spillesyndikat, som placerede væddemål på sportsbegivenheder.
Mickelson er ikke blevet anklaget og er ikke under mistanke for, at have gjort noget ulovligt, men $2,75 mio. af hans private formue er angiveligt blevet overført til en person ved navn Greg Silveira, som siden har erkendt sig skyldig i tre tilfælde af hvidvaskning af penge. Og i ét af disse tilfælde skulle pengene altså være kommet fra Mickelsons konto.
Den amerikanske golfspiller påstår, at han ikke har haft noget kendskab til sagen før nu, men nægtede ellers at kommentere yderligere på sagen.
— Læs også: Video: Mickelson skabte glæde hos lille pige
Ifølge ESPN, så kan den manglende anklage mod Phil Mickelson skyldes, at “spillelovgivningen i USA er rettet mod større syndikater og ikke mod enkeltpersoner”.
Det er ikke første gang, at Mickelson kommer i unødvendigt fokus grundet forbindelser til tvivlsomme forretningsforbindelser. Sidste år kom han i FBIs søgelys grundet en mulig rolle i en sag om insiderhandel med aktier.
Dengang blev Mickelson dog frikendt for alle anklager, og noget tyder altså på, at der heller ikke denne gang bliver en konkret sag ud af det. Han kan dog næppe undgå, at gentagne sager af denne dur giver ridser i det ellers så pæne omdømme.