Fans fik 1.300.000 kr. for at se på golf

16-08-14 European Tour 2014, Made in Denmark, Himmerland Golf & Spa Resort, Aalborg, Denmark. 14 - 17 Aug. Huge spectators around the 16th during the third round.
Som tilskuer til en golfturnering, er det sjældent, at man ligefrem tjener penge. Til gengæld skal man som oftest af med en mindre sum for overhovedet, at få lov til, at komme ind til turneringen. I denne uge er reglerne dog vendt om for de heldige tilskuere ved 18. green under Greenbrier Classic.
PGA Tour turneringen har markedsført sig med, at enhver tilskuer, der sidder på tribunen ved green på par-3 hullet 18., kan tjene kolde kontanter, hvis der laves hole-in-one.
Helt konkret så får hver tilskuer $100 for den første hole-in-one, $500 for den anden og $1.000 for den tredje. Enhver hole-in-one udover de tre første udløser dog ikke noget.
Førstedagen ved The Greenbrier gav såmænd de to første ‘aces’, og skulle den sidste hole-in-one komme en af de sidste dage, så bliver der for alvor tale om en udskrivning af de store.
— Læs også: Endelig en god runde af Tiger
Allerede fra morgenstunden sørgede George McNiell med sin hole-in-one for en udbetaling på 123.000 kr. til de 189 tilskuere, der var stået tidligt op. Og da Justin Thomas sendte sin pitching wedge i koppen, var der stimlet 347 tilskuere sammen, hvilket betød en samlet præmie på 1.166.000 kr. for det slag.
Det er ejeren af Greenbrier Resort, Jim Justice, der betaler ud af egen lomme, og han kan nok forvente kø ved 18. green de næste dage, hvor det perfekte slag altså udløser intet mindre end $1.000 til hver tilskuer.
Måske man skulle opfordre Lars Larsen til, at kopiere dette stunt på det efterhånden verdensberømte Himmerland Hill hul (billedet) ved Made In Denmark til august.