I PGA Tour omspil efter fem birdies med wedge som putter

RobertStreb_wedgeRobert Streb ødelagde sin putter på 9. hul af finalerunden i Greenbrier Classic, og måtte putte med sin wedge. Det gik meget godt, og efter fem birdies var han tæt på sejren.
Efter en par på 9. hul kastede Streb sin putter mod bag’en, og den ramte uheldigt, så puttehovedet faldt af. Dumt, men Streb sagde efterfølgende, at det ikke var i raseri, og at han blot forsigtigt ville kaste putteren hen ved siden af bag’en.
Måtte ikke udskifte den til en ny putter
Da putteren ikke blev beskadiget under normalt spil, så måtte Robert Streb i henhold til Regel 4-3 ikke udskifte den med til en anden putter, så på de sidste 9 huller puttede han med sit 56 graders sandjern.
På par-4 hullet 10. slog han andetslaget ind til få centimeter fra hullet, så det var en meget let birdie med wedgen. At han derefter lavede yderligere fire birdies med putts fra henholdsvis 1,2 meter – 7,9 meter – 3 meter og 1,5 meter var ganske imponerende.
Treputt på 17. hul kostede sejren
På 17. hul brugte Robert Streb tre putts fra lidt over 7 meter, og havde han nøjes med to slag her, så kunne han have vundet turneringen. Samlet -13 var dog nok til omspil mod Danny Lee, David Hearn og Kevin Kisner
Tog en putter med i omspillet
Nu stod Streb i et dilemma, for i omspillet var det tilladt for ham, at tage en ny putter med. Efter golfreglernes definition på en ‘Fastsat runde’ og Decission 4-3/12 er omspillet en ny runde, hvorfor det er tilladt at udskifte udstyr i bag’en inden et omspil.
Streb valgte at tage en putter med i omspillet, selvom han samlet set havde puttet ganske overbevisende med sin wedge.
Han fik dog ikke brug for putteren i omspillet, for han missede greenen på første omspilshul og chippede bolden tæt på hullet, men da Danny Lee og David Hearn efterfølgende lavede birdies på par-3 hullet, var Streb slået ud, så han måtte nøjes med en delt andenplads, mens Danny Lee vandt på andet omspilshul.
— Læs også: Se Bubba hole vanvittigt putt på Chambers Bay
Nedenfor ses videoer med to af Robert Strebs fem birdies på de sidste ni huller. Den første er fra 8 meter på 13. hul, og derefter fra kort afstand på 18. hul, hvilket gav ham en plads i omspillet.
Birdie fra 8 meter på 13. hul

Birdie på 18. hul for omspil