Danskere køber en bid af golfparadis

Lighthouse Golf & Spa Resort - sliderHvis man er til golf, og livsnydelse i det hele taget, så vil et begærligt hjerte blive mættet ved tanken om Lighthouse Golf Resort i den bulgarske by Balchik, der ligger ud til Sortehavskysten. Bulgarien er utraditionel, som destination for golfrejser, men landet har meget at byde på, og Ian Woosnam er glad for, at være en del af projektet, der er den første af sin slags i Bulgarien,
”Jeg er meget begejstret over at få denne mulighed. Golf er på et tidligt stadie af sin udvikling i Bulgarien, og jeg er meget ivrig efter at hjælpe udviklingen af denne sport i landet,” fortalte Woosnam, da banen kom på tegnebrættet.
Selve resortet rummer – udover en førsteklasses golfbane – et femstjernet hotel samt private luksuslejligheder med en garanteret bjergtagende udsigt over Sortehavet. Hvis man foretrækker at have sin private terrasse med swimmingpool, så er der også mulighed for det. På Lighthouse Golf Resort bliver der nemlig også bygget et antal villaer på mellem 85 m2 og 200 m2, samt rækkehuse med have. Der bliver bygget i alt 800 boliger,
”Vi henter alle mursten i Østrig og alt træ fra vesteuropæiske lande for at opnå den højeste kvalitet. Allerede nu står cirka 400 lejligheder klar, hvoraf vi har solgt 270 – heraf 50 til nogle yderst tilfredse danskere,” siger manager for Skandinavestate, Haakan Lindwall, der har været med i projektet siden første spadestik.
Når man ikke nyder livet ved poolen eller på golfbanen, er der rig mulighed for, at holde konditionen ved lige i det store sportskompleks. Her finder man blandt andet fittnesscenter, tennis-, volley- og basketballbaner samt et ridecenter. Man kan naturligvis også bare tage sig en svømmetur langs den private strand og marina i nærheden, som alle ejere har ubegrænset adgang til.
Bagefter er man klar til at forkæle sig selv ved at besøge et af spa- og wellnesscentrene. Jacuzzi, dampbad, vandmassage og almindelig massage er nogle af de ting man kan hengive sig til her. Når sulten melder sig, er der rig mulighed for, at spise lækker og eksotisk mad i det store antal af restauranter, cafeér og shops,
”Det er virkelig et stort projekt, men vi følger tidsplanen, og indvier resortet i sensommeren 2008. Indtil videre har det kostet en million Euro om måneden. I næste måned påbegynder byggeriet af hotellet, og det er netop besluttet, at nogle af værelserne skal sælges som taglejligheder – fuldt møblerede og med fuld service,” fortæller Lindwall.
Er man ejer af en villa eller en lejlighed på Lighthouse Golfresort, behøver man ikke bekymre sig om vedligeholdelsen. Det klarer management-teamet for en, for et lille beløb om året. I stedet kan man bruge sin tid i forretnings- og kongrescentret, der ligger på området. Ellers kan man også besøge en af de andre golfbaner, der ligger inden for to kilometer af resortet, eller få lektioner på Golf Academy.
Haakon Lindwall fortæller, at et medlemskab i dag koster 1500 Euro, men hvis man er boligejer på resortet, så er det første år som medlem gratis. Han regner også med, at medlemskabet i løbet af de næste fem år vil stige til cirka 5000 Euro, og understreger, at tiden er gunstig, hvis man vil bruge Bulgarien udelukkende som investeringsobjekt,
”Nogle af køberne er ikke golfspillere. De har blot set, at de kan gøre en unik investering. Vi regner med, at priserne vil stige med cirka ti procent over sommeren. I de kommende år forventer man prisstigninger på op til 20 procent om året, så der er bestemt stor mulighed for at gøre en rigtig god forretning,” fortæller manageren fra Skandinavestate, Haakan Lindwall.