Mangler visa: afbud til The Open

TimClark_quebec14-274986Tim Clark har måttet melde afbud til The Open, da han ikke har kunnet nå at få det påkrævede visa for at rejse til Skotland!
Sydafrikanske Tim Clark har de seneste år været plaget af skader, som har holdt ham ude af en række turneringer heriblandt Masters i april, men han var klar til at spille.
I sidste ende forsøgte The Open arrangørerne R&A at hjælpe Tim Clark, men da han erfarede, at han tidligst kunne rejse fra USA til Skotland tirsdag, så valgte han at melde afbud.
Clark kunne således ikke rejse med samme privatjet som de øvrige deltagere i John Deere Classic, og ville først nå frem til St Andrews Old ourse onsdag uden ordentlig tid til at forberede sig til The Open.
– R&A holdt kvinderne ude i 200 år, men kan ikke hjælpe en mand
Tim Clark siger til Golfweek, at han er skuffet over ikke at deltage, men at han er glad for hjælpen fra R&A.
— Læs også: Starttider i The Open, torsdag og fredag
Op til John Deere Classic var Tim Clark dog anderledes utilfreds med den hjælp, han har fået fra R&A:
– Det er meget frustrerende. Jeg vidste, at det kunne ske, så jeg kontaktede R&A for en del uger siden, sagde Tim Clark i onsdags og fortsatte:
– Det lykkedes dem at holde kvinder ude af deres klub i 200 år, men de kunne ikke hjælpe en mand med at komme ind i deres turnering.
 
En langvarig proces at få visa
Kort fortalt har Sydafrika indført nye strikse visa regler som medfører, at spillere som Tim Clark skal ansøge om visa i god tid, hvis de skal spille andre steder end USA, hvortil de har et fast visa.
For at kunne ansøge om et visa skal man fremvise dokumenter fra arrangørerne om, at der er belæg for ansøgningen, og dernæst skal der ved personligt fremmøde laves elektroniske fingeraftryk m.v. så det er en langvarig proces.
Problemet var, at Tim Clark først blev kvalificeret til The Open den 29. juni, men tilbage i maj havde Tim Clark kontaktet R&A for at få et dokumentet til visa ansøgningen.
R&A ville dog ikke lave dokumentet før Tim Clark reelt var kvalificeret, og da det skete den 29. juni, holdt Clark ferie med familien på Bahamas, hvilket også var med til at forsinke processen.
Efterfølgende har R&A direktøren Peter Dawson e-mailet med Tim Clark og forsøgt at hjælpe ham, men da var det for sent.
Også afbud fra Chris Kirk og Alexander Noren
Inden Tim Clark meldte afbud sent søndag, var der også kommet afbud fra Chris Kirk, og han er erstattet af Kevin Streelman, som var den højest placerede på verdensranglisten, som ikke i forvejen var kvalificeret.
Svenske Alexander Noren har også meldt afbud, og det gav Hiroshi Iwata en plads i feltet, mens Tim Clark bliver erstattet af Richie Ramsay.