Dustin Johnson fører og Thomas Bjørn i top-25

DustinJohnson_st.andrews15-293764Spillerne med en tidlig starttid havde en fordel under første runde af The Open, da det blæste op i løbet af dagen. Der var dog undtagelser, for flere formåede at gå gode runder i eftermiddagens blæst.
Thomas Bjørn spillede i dagens første gruppe, og han var -4 efter for-ni, men det endte med en runde i -2, som placerer ham som nr. 24.
Søren Kjeldsen var -1 efter for-ni, men efter en runde i +3 er han nr. 127.
63 spillere brød par i første runde, så cutgrænsen på de 70 bedste og lige kræver pt. en samlet score i par.
Dustin Johnson fører med et enkelt slag
Efter en bogeyfri runde med en eagle og fem birdies, fører Dustin Johnson i -7 foran Robert Streb, Retief Goosen, Paul Lawrie, Jason Day, Zach Johnson og Danny Willet i -6. Af de nævnte var det kun Zach Johnson og Danny Willet, som havde en starttid torsdag eftermiddag.
Jordan Spieth, der i øvrigt spillede med Dustin Johnson, imponerede med syv birdies, men han lavede også to bogeys, så han er nr. 8 i -5 sammen med Kevin Na, Charl Schwartzel, Louis Oosthuizen og amatøren Jordan Niebrugge.
— Læs også: Video: Jiménez brugte sten som bande
Svenske David Lingmerth fik en forrygende start og var -7 efter 9 huller, men han faldt tilbage til en 18. plads i -3.
 
Sergio Garcia, Adam Scott og Phil Mickelson deler 24. pladsen i -2 med Thomas Bjørn, Bubba Watson, Martin Kaymer, John Daly og Justin Rose nr. 41 i -1, Rickie Fowler er nr. 64 i par mens Henrik Stenson og Jim Furyk er nr. 87 i +1.
Tiger Woods havde det svært
TigerWoods_st.andrews15-293565Allerede på 1. hul slog Tiger i vandet, og han var +5 efter 10 huller, inden han lavede dagens eneste birdie på 14. hul for en runde i +4, der placerer ham som delt nr. 139 ud af de 156 deltagere.
Den plads deler han bl.a. med 65-årige Tom Watson, der spiller The Open for sidste gang. Han var -2 efter 10 huller, men tre dobbeltbogeys mod slutningen sendte ham tilbage i feltet.
Værst gik det for Nick Faldo, der ligeledes spiller sin sidste The Open, da han er på en sidsteplads i +11.
Fredag begynder Kjeldsen kl. 7:54 dansk tid, mens Bjørn har starttid kl. 12:33. Se udvalgte starttider.
Vejrudsigten lover kraftig blæst og regn om morgenen, så spillerne der var ude i eftermiddag får det værste vejr igen fredag. Dog er det sådan med vejrudsigter, at de ikke altid holder hvad de lover, så vi må se tiden an.
— Læs også: Chok: McIlroy måske ude indtil 2016
Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte fredag fra kl. 10 – 21. Se alle sendetider i denne artikel.
The Open, leaderboard