Ny banerekord i The Open?

st.andrews15-293325Den hidtil bedste score i en major er 63 slag, og banerekorden på St Andrews Old Course er 62 slag, men det bliver måske forbedret i denne uge.
Old Course er en par-72 bane, og op til The Open sagde Rickie Fowler på et pressemøde, at han godt kan se en 62’er eller bedre under The Open i år:
– Det er de bedste spillere i verden, og banen er i god stand. Den er blød, men ikke for blød, og hvis det ikke blæser, så kan man bestemt gå en lav runde. Bortset fra det, så ser det ud som om, at hvis man går en lav første runde, så skal man holde fast i den score, for vejrudsigten er ikke for god henover weekenden, sagde Rickie Fowler.
Rickie Fowler er i topform efter sin sejr i Scottish Open, og blev nr. 2 i The Open sidste år.
Nederst i denne artikel ses det tøj, som Rickie Fowler har på under The Open. Han spiller ofte helt i orange om søndagen, man klarer han cuttet til finalerunderne, er det med orange bukser og en sort polo med orange striber på søndag. Orange er holdfarven for Oklahima State University, hvor Fowler gik på college.
Der scores lavt i første runde
I skrivende stund er knap halvdelen af feltet er igang med første runde af The Open, og der scores lavt. Svenske David Lingmerth gik for-ni i -7, men har siden lavet to bogeys frem til 14. hul, så han deler førstepladsen -5 med Robert Streb, Retief Goosen og Carl Pettersson.
Major rejorden er 63 slag
Den bedste runde der nogensinde er gået i en major er 63 slag, hvilket 26 spillere har præsteret, og blandt dem Thomas Bjørn i US PGA Championship 2005.
Otte gange har der været runder i 63 slag i The Open, og senest gik Rory McIlroy en 63’er i første runde af The Open 2010 på St Andrews Old Course.
Fem deler Old Course banerekorden på 62 slag
Den nuværende banerekord på St Andrews Old Course er 62 slag, hvilket en række spiller har præsteret. Victor Dubuisson og George Coetzee gik 62’er i 2012, Paul Casey i 2013 mens Tommy Fleetwood og Louis Oosthuizen gik 63’er sidste år.
To banerekorder blev slettet i 2005
I 1987 gik Curtis Strange en 62’er på Old Course under Alfred Dunhill Cup, og den blev matchet af Brian Davis i 2003. I en kontroversiel beslutning blev de to dog ‘slettet’ op til The Open 2005, da banen blev forlænget med 164 yards.
– Jeg er skuffet. Det er et godt minde for mig, og for mig at se har jeg stadig banerekorden, og indtil nogen går en 61’er så har jeg stadig banerekorden, sagde Curtis Strange til AP i 2005.
— Læs også: Tiger chokeret over standen på Old Course
Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte torsdag fra kl. 10 – 21. Se alle sendetider i denne artikel.
The Open, leaderboard
PUMA-Open-RickieFowler