Trængsel i toppen i The Open

OosthuizenTredje runde i The Open blev afviklet i perfekt vejr uden meget vind. Det sås også tydeligt på scores, hvor banen ganske enkelt fik tæsk af de fleste i det velspillende finalefelt.
Der er lagt op til en rigtig spændende mandag med mange navne, der kan nå at tage titlen. Toppen af leaderboardet er en blanding af nye unge, heriblandt et par amatører samt kendte navne, der næsten alle har vundet en eller flere Majors før eller været tæt på.
Amatøren Paul Dunne imponerede alt og alle. Seks birdies og ingen fejl for 66 og samlet 12 under par, kan han blive den første amatør siden 1930 der vinder The Open. Og dengang var turneringen noget helt andet med ganske få oversøiske spillere. Runden i 66 var et slag bedre end den bedste tredje runde hidtil nogensinde i Mesterskabet. Endda havde Dunne et par kvalificerede putts, der akkurat ikke smuttede i.
– Læs også: Dustin Johnson fører The Open midtvejs
Dunne kom ind som den førende i klubhuset i 12 under par ligesom Louis Oosthuizen. Lidt senere kom også Jason Day ind i 12 under par. Dunne skal mandag derfor igen ud sammen med Louis Oosthuizen, men denne gang i førerbolden.
Næstsidste bold bliver så med Jason Day og Jordan Spieth, der er på fjerdepladsen efter en runde i 66 og samlet 11 under par er alene på fjerdepladsen, stadig med chancen for at blive den første siden 1953, der vinder sæsonens første tre Majors!
Padraig Harrington er alene på femtepladsen i ti under par. Den tidligere Open Champion fra 2007 og 2008 gik i flotte 65. Den score blev dog overgået af Marc Leishman i 64. Leishman er sammen med otte øvrige i ni slag under par på den delte sjetteplads.
Der skete ikke meget i førerbolden med Danny Willett og Dustin Johnson. Willett gik i par og Johnson var med 75 næst dårligst af alle søndag.
Mandagens finalerunde kan følges direkte på Viasat Golf fra klokken 14:30.
The Open Championship, Leaderboard og Livescoring