Europa Touren prøver igen på Madeira

madeira15-285576I marts blev Madeira Islands Open – Portugal – BPI aflyst pga. kraftig regn, men man fandt hurtigt en ny dato, og nu fire måneder senere er man så tilbage igen for at spille den kombinerede Europa og Challenge Tour turnering.
Den portugisiske ø Madeira ligger i Atlanterhavet ud for Marokko, og er kendt for det gode vejr, og det viser sig forhåbentligt fra sin bedste side i denne uge.
Der er to Europa Tour turneringer i denne uge, da hulspilsturneringen Saltire Energy Paul Lawrie Matchplay spilles i Skotland, og den kan der læses mere om i denne artikel.
En lille stor turnering
På Madeira spilles om en præmiesum på € 600.000, så det er en meget lille Europa Tour turnering, men en meget stor Challenge Tour turnering.
Til Challenge Tour ranglisten tæller præmiesummen ‘kun’ som € 450.000, hvilket dog alligevel gør det til én af sæsonens største turneringer.
Vinderen af turneringen får Europa Tour kort i kategori 5 i resten af denne og hele næste sæson.
Joachim B Hansen førte inden finalerunden
Inden turneringen blev aflyst i marts, så nåede man at færdigspille første runde og turneringen blev afkortet til 36 huller. Man kom dog aldrig igang med finalerunden, men efter de første 18 huller førte Joachim B Hansen med et enkelt slag, og han var naturligvis skuffet over, at han ikke fik muligheden for at vinde.
Seks danskere i feltet
Nu får Joachim B Hansen så muligheden igen, da han deltager sammen med Lasse Jensen, Jeppe Pape Huldahl, Christian Gløet, Mads Søgaard og Andreas Hartø.
Caddie døde på banen sidste år
Aflysningen i marts var ærgerlig, men dog ingenting sammenlignet med det der skete sidste år.
Her blev turneringen forsinket af tæt tåge og afkortet til 36 huller, men den altoverskyggende begivenhed var, at caddien Ian ‘Mac’ MacGregor omkom på tragisk vis under finalerunden, da han fik hjertestop på vej op af det stejle 9. hul. Efter en pause valgte man dog at færdigspille turneringen.