Made in Denmark feltet i tal

Alle de danske Europatour spillere kommer naturligvis til Made in Denmark Foto: Lars Møller
Alle de danske Europatour spillere kommer naturligvis til Made in Denmark
Foto: Lars Møller

Opdateret tirsdag 4/8: Afbud fra dobbelt Ryder Cup spiller – læs mere.
— oOo —
To majorvindere, hele 18 gange Ryder Cup deltagelse og over 150 sejre på European Tour. Det er blot nogle af de imponerende tal, der kommer frem når man kigger på feltet til dette års Made in Denmark.
Fredag blev entrylisten til dette års Made in Denmark offentliggjort, og vi har dykket ned i de 150 spillere, der er klar til turneringen, og set nærmere på deres meritter.
På dagens friske Race to Dubai rangering er Byeong Hun An, vinderen af BMW PGA Championship i maj, højst placerede spiller på en syvendeplads, mens indiske Anirbin Lahiri er nummer 10. 17 spillere er i top 60, og præcis halvdelen – 55 – af de spillere der lige nu ligger til at forny deres Europatour kort er med i Himmerland.
Europatourens nyeste fuldgyldige medlem Roope Kakko kommer også til Made in Denmark. Kakko vandt på Madeira i weekenden, og skiftede dermed sin Challenge Tour status ud med Europatouren til og med udgangen af 2016. Han er ikke den eneste spiller, der viser god form i øjeblikket. Tre af de fire semifinalister ved Paul Lawrie Matchplay kommer til Himmerland. Robert Karlsson, Marc Warren og David Howell samt sidste uges vært Paul Lawrie.
Alle danskerne kommer
De otte danske Europatour spillere er naturligvis med, og de suppleres foreløbig af yderligere seks spillere. Martin Leth Simonsen, Daniel Løkke, og Martin Ovesen har kvalificeret sig via ECCO Tour, Jeppe Huldahl er med via sin Europatour kategori, og endelig fik Andreas Hartø og Steen Tinning en invitation. Sidste år var hele 18 danskere til start, men der kan sagtens komme flere med, når de sidste seks invitationer uddeles.  Martin Leth Simonsen spillede også med i fjor, da han med 40 minutters varsel kom ind i turneringen efter afbud fra Paul Lawrie. I år skulle der blive bedre tid til at forberede sig, og få hele Europatour oplevelsen med, for Simonsen, der bliver professionel om præcis en uge, når amatør EM er forbi.
Ryder Cup kaptajnen Darren Clarke fører feltet an i antallet af spillede Ryder Cups med fem, og i alt har 10 spillere repræsenteret Europa gennem årene.
Otte spillere er at finde i top 100 på verdensranglisten, bedst placeret er Victor Dubuisson som nummer 41, mens den forsvarende mester, MArc Warren er nummer 49.
Thomas Bjørn er med sine 15 Europatour sejre den mest vindende spiller i Made in Denmark, skarpt forfulgt af Clarke med 14 Robert Karlsson med 11. I alt er 50 af spillerne noteret for en sejr på Europatouren.
Se hele entrylisten her. Bemærk, at der kan komme afbud helt frem til turneringen begynder.