Uenighed: Europa Touren dropper WGC – Bridgestone

WGC_Bridgestone_akron12-231707Europa Touren har udsendt en noget overraskende nyhed, da de ikke vil sanktionere WGC – Bridgestone Invitational næste år, så den netop overståede turnering vil ikke være en del af Europa Touren 2016.
I år var 35 af de 77 deltagere i turneringen medlem af Europa Touren, men næste år bliver den ikke en del af Europa Tour kalenderen, så præmiepengene tæller ikke til Race to Dubai ranglisten, ligesom der ikke optjenes point til Ryder Cup kvalifikationen.
Europa Tour spilleren Shane Lowry vandt WGC – Bridgestone Invitational, hvor Søren Kjeldsen sluttede på en flot 12. plads.
OL i Rio giver anderledes turneringskalender
Årsagen til den noget drastiske udmelding er, at WGC – Bridgestone Invitational er rykket næste år, så den skal spilles fra den 30. juni til 3. juli. I forhold til i år, er turneringen således fremrykket en måned, da golf er kommet på OL programmet, og her spilles herrernes golfturnering fra den 11. – 14. august.
WGC – Bridgestone Invitational er således planlagt til at skulle spilles samme uge som Alstom Open de France, som har været en del af Europa Touren siden tourens start i 1972, og siden 2009 er turneringen blevet spillet den uge.
Tilmed fejrer Alstom Open de France 100 års jubilæum næste år, og der spilles på Le Golf National, som skal være vært for Ryder Cup 2018.
At WGC – Bridgestone Invitational skal spilles i samme uge er blevet for meget for Europa Touren, der derfor har valgt at droppe WGC turneringen.
Uenighed i det fælles forbund
Beslutningen og den åbenlyse uenighed om placeringen af WGC – Bridgestone Invitational må skabe splid i International Federation of PGA Tours, der sanktionerer WGC turneringerne i fælleskab, så de er tællende på alle tours.
De seks primære tours i International Federation of PGA Tours er PGA Tour, European Tour, PGA Tour AustralAsia, Sunshine Tour, Japan Golf Tour og Asian Tour.