Kjeldsen: – Jeg er en bedre spiller nu

SK_MiD_19aug15Søren Kjeldsen ser frem til Made in Denmark med et noget andet udgangspunkt end for et år siden.
Sidste år kom han til Himmerland uden den helt store selvtillid, og særligt med driveren havde han problemer. Det blev dog til en ganske udmærket 15. plads i Made in Denmark 2014, hvorefter han blev nr. 3 i Tjekkiet nogle uger senere.
Ved nytår var Kjeldsen nr. 335 på verdensranglisten, men efter et godt år med bl.a. sejren i Irland er han nu helt fremme som nr. 76 på verdensranglisten og nr. 21 på Race to Dubai ranglisten, så han er bedste dansker på begge ranglister.
– Det er fedt at være tilbage. For et år siden kom jeg uden selvtillid, og nu er der et andet pres, for tingene ser helt anderledes ud, sagde Søren Kjeldsen, som er blandt favoritterne til at vinde, på et pressemøde onsdag.
– Hvis jeg spiller godt, så føler jeg, at jeg kan være med, hvor det er sjovt, og jeg er glad for at blive nævnt som en mulig vinder.
Søren Kjeldsen spillede sin Europa Tour turnering nr. 500 i sidste uge, og efter pressemødet fik han overrakt en indgraveret vinkøler som minde af den nye Europa Tour direktør Keith Pelley, hvilket kan ses på billedet nederst i artiklen.
— Læs også: Kjeldsens flotte karriere i tal
Keith Pelley er tiltrådt som direktør her i august, og Made in Denmark er i øvrigt den første turnering, han besøger som direktør.
– Jeg er en bedre spiller nu end tidligere
Kjeldsen har fået styr på driveren, og hans forholdsvis nye caddie, Alistair Matheson som bl.a. har gået for Geoff Ogilvy i en del år, samt mentaltræneren Arne Nielsson har været med til vende det. Caddien Alistair har gået for Kjeldsen siden maj måned.
Hans hidtil bedste placering på verdensranglisten er en 31. plads i juli 2009, men han føler, at han er en bedre spiller nu:
– Jeg synes, at jeg er en bedre spiller nu. Jeg har været så langt nede med min driver, så min tilgang til spillet er anderledes, for hvis der opstod et problem nu, så er jeg ikke så bange for det, sagde Kjeldsen og fortsatte:
– Jeg har været bedre placeret på verdensranglisten, og målet er at komme højere op end jeg nogensinde har været. Jeg føler, at jeg er bedre, men jeg skal længere frem for at bevise det ud fra tallene.
– Havde håbet på et stærkere felt, men vi får en god turnering
Feltet i Made in Denmark er ikke helt så stærkt, som man kunne have håbet, men der er stadig mange gode spillere i feltet:
– Jeg havde helt ærligt håbet på, at der kom et stærkere felt, og jeg troede den succes der var sidste år, ville tiltrække flere spillere. Selvfølgelig ville jeg gerne have haft et stærkere felt, men vi får en god turnering, sagde Kjeldsen.
I de første to runder skal han spille sammen med Robert Karlsson og den forsvarende mester Marc Warren. Torsdag begynder de på 10. hul kl. 8:20, mens deres starttid fredag er kl. 13:20 fra 1. hul
Sendes på Viasat Golf, TV3 Sport 1 og Viaplay.dk
Viasat Golf, TV3 Sport 1 og Viaplay.dk sender direkte torsdag og fredag fra kl. 11:30 – 13:30 og igen fra kl. 15:30 – 18:30 (TV 3 Sport 1 til kl. 18). Lørdag er det fra kl. 13 – 17, og søndag er det fra kl. 12:30 – 17.
Made in Denmark, leaderboard
SK_MiD_500_19aug15