Thorbjørn er frustreret, men vil vinde i år

TO_MiD_19aug15Thorbjørn Olesen har haft en meget skuffende sæson, og har ikke genfundet formen, efter han var ude i tre måneder med en håndledskade, som krævede en operation. Målet er dog at vinde en turnering i år.
I sit comeback var han tæt på sejren i AfrAsia Bank Mauritius Open, hvor han blev nr. 2 efter omspil. Siden har han dog misset cuttet i syv ud af otte slagspilsturneringer, og senest tabte han i første runde af hulspilsturneringen Saltire Energy Paul Lawrie Match Play.
– Det går godt med håndleddet, og det generer mig ikke, men formen har ikke været god. Det er lidt frustrerende, men jeg har ramt bolden godt. Der kommer nogle fejl, og spillet har ikke helt hængt sammen, sagde Thorbjørn på et pressemøde onsdag og uddybede:
– Det er frustrerende, når man ved, hvordan man kan spille. Men jeg har mange gode mennesker omkring mig, og jeg arbejder hårdt.
Udenfor top-110 på Race to Dubai ranglisten
Som nr. 127 på Race to Dubai ranglisten er Thorbjørn udenfor top-110, der beholder Europa Tour kortet. Han forsøger ikke at tænke for meget på det, men er opmærksom på, at han snart har brug for nogle gode resultater:
– Det sidder i baghovedet, men der er masser af turneringer tilbage, og målsætningen er stadig at vinde i denne sæson, sagde Thorbjørn, der dog ikke har de store forventninger til denne uge:
– Når formen ikke er der, så er det svært at have de store forventninger. Jeg har prøvespillet en del heroppe, og kan jeg få en god start og bygge det op, så ved man ikke, hvad der kan ske søndag eftermiddag.
— Læs også: Made in Denmark starttider, torsdag og fredag
Thorbjørn ankom som én af de første spiller til Himmerland i søndags, og har siden prøvespillet banen flere gange.
– Banen er i god stand. Den var blød først på ugen, men efter en del blæst er den blevet mere hård.
– Gode designændringer af banen
Siden sidste år er der foretaget nogle ændringer af banen, så 6. hul er ændret fra et par-4 hul til et par-5 hul, og 13. hul er ændret fra et par-5 hul til et par-4 hul.
– Det er nogle gode ændringer, og 6. hul er mere interessant som et par-5 hul, hvor mange kan nå det i to slag, så der kommer nogle birdies og eagles. 13. hul var et lidt underligt par-5 hul, men nu er det et godt par-4 hul, sagde Thorbjørn.
Tænker ikke på Ryder Cup og OL
I de første to runder skal Thorbjørn spille sammen med Thomas Bjørn og Ryder Cup kaptajnen Darren Clarke, men en plads på Ryder Cup holdet og ved OL er ikke noget han tænker på:
–  Formen har ikke været god, så det er ikke noget jeg tænker over. Mit fokus er at komme tilbage, og forsøger at spille nogle gode turneringer.
— Læs også: Ryder Cup 2016 kvalifikationen slutter med Made in Denmark
Viasat Golf, TV3 Sport 1 og Viaplay.dk sender Made in Denmark direkte torsdag og fredag fra kl. 11:30 – 13:30 og igen fra kl. 15:30 – 18:30 (TV 3 Sport 1 til kl. 18). Lørdag er det fra kl. 13 – 17, og søndag er det fra kl. 12:30 – 17.