Europatouren bøjer reglerne for Rory McIlroy

RoryMcIlroy_augusta15-286679Rory McIlroy har af Europatouren fået en speciel tilladelse til, at spille med i Race to Dubai afslutningen på trods af, at han ikke lever op til kravet om, at skulle spille mindst 13 turneringer.
Race to Dubai mesteren fra 2014, og den nuværende nummer et på ranglisten, har kun spillet ni Europatour-turneringer i denne sæson. Han missede en måneds golf, da han blev skadet i anklen under en venskabelig fodboldkamp, hvilket betød, at han måtte melde afbud til Scottish Open, The Open samt WGC-Bridgestone Invitational, der alle tæller med på Europatouren.
McIlroy, der vendte tilbage som nummer et i verden i denne uge efter kortvarigt at, have måttet overlade pladsen til Jordan Spieth, har lovet at spille tre Europatour-turneringer yderligere inden sæsonfinalen i Dubai, således at han kommer op på 12 turneringer i alt.
— Læs også: Ryder Cup kvalifikationen begynder nu
Dette betyder så også, at uden den specielle tilladelse fra Europatouren, så havde McIlroy ikke kunnet spille med.
– Der er helt særlige omstændigheder i denne sag, og jeg har taget situationen og konsekvenserne meget alvorligt, lyder det fra Keith Pelley, der er ny chef for Europatouren.
McIlroy, der har vundet tre gange i denne sæson, fører Race to Dubai pointlisten med mere end 300.000 point ned til Danny Willet. Louis Oosthuizen, Justin Rose og Branden Grace ligger på de følgende pladser. Søren Kjeldsen er bedste dansker på en aktuel 14. plads.
På de sociale medier raser debatten. Er det okay, at man bøjer reglerne for McIlroy? Ville man også have gjort det for en mindre kendt spiller midt i Race to Dubai feltet?
Det ville have været en katastrofe for Europatouren, hvis deres klart mest profilerede spiller, og nuværende etter på ranglisten, ikke kunne være med i sæsonfinalen. Og det har de tydeligvist vurderet var grund nok til en midlertidig lokalregel.