Dobbelt dansk sølv ved World Junior Girls Championship

CecilieBofill_2014_620x413Tre af Danmarks bedste juniorpiger har med stor succes deltaget i World Junior Girls Championship i Canada, hvor det blev til sølvmedalje både individuelt og som landshold.
På The Marshes Golf Club nær Ottawa gik Cecilie Bofill finalerunden i -3, og hun blev flot nr. 2 i -5.
Cecilie Bofill sluttede syv slag efter sydkoreanske Hye-jin Choi, der blev en suveræn vinder i -12 og tre slag foran svenske Filippa Moork, der blev nr. 3 i -2.
Puk Lyng Thomen blev nr. 8 i +3 og Line Toft Hansen nr. 10 i +7, så alle tre danskere fik top-10 placeringer blandt de 42 deltagere.
World Junior Girls Championship, individuelt – resultat
I landsholdskonkurrencen blev Sydkorea en suveræn vinder i -22 foran Danmark på en flot andenplads i -4, mens Sverige blev nr. 3 i par.
— Læs også: Emily fører, Malene er nr. 3 og Nicole nr. 5 på LET
Frankrig blev nr. 4 i +8 og USA nr. 5 i +16.
World Junior Girls Championship, landshold – resultat
En slags VM for junior piger
Turneringen er blevet kaldt for VM, men det er dog en sandhed med modifikationer.
World Junior Girls Championship blev spillet første gang i 2014, og arrangeres af det Canadadiske Golfforbund i samarbejde med golfforbundet i Ontario, der er en provins i Canada, og det er således en canadisk turnering.
Lidt som en pendant til Toyota Junior Golf World Cup i Japan, hvor der både er en turnering for drenge og piger, men turneringen i Canada er lidt tænkt som pigernes svar på den japanske turnering, hvor særligt drengeturneringen har høj status.
I årets World Junior Girls Championship deltog 15 hold fra 14 nationer, da Canada havde to hold med. Ikke alle stiller med deres bedste hold, og ingen fra det amerikanske Junior Solheim Cup hold var således med fra USA. Der deltog tre Junior Solheim Cup spillere i turneringen, og udover Puk Lyng Thomsen var det Sandra Nordaas fra Norge og Elin Esborg fra Sverige.
Turneringen er for spillere, som ikke er fyldt 19 år og som ikke spiller golf for et universitet eller college.