Sønderjyllands damer er klar til EM i Ungarn

SdjJylland_Elitedamer-2015I dag, onsdag den 30. september, tager de Sønderjyske Danmarksmestre til Ungarn for at forsøge at føje et Europæisk mesterskab til samlingen ved European Ladies Club Trophy.
Det gør de som afslutning på en helt fantastisk sæson, hvor holdet er gået total ubesejret igennem sæsonen – der blev ikke  tabt en ENESTE  kamp på vej igennem grundspillet i Santander divisionen (den højeste division, svarende til Superligaen i fodbold).
Og selvom det var tæt og spændende ved Medaljespillet i Esbjerg i begyndelsen af september, så kom guldmedaljerne dog sikkert hjem til Sønderjylland.
Derudover har holdet også spillet med en af de smalleste trupper i det der ”kun” har været 5 spillere på holdet, hvor de andre klubber har haft en del flere spillere at vælge imellem. Heldigvis har vi nogle af de pt. bedste damespillere til rådighed i Sønderjylland med de 2 landsholdsspillere Helene Hviid Jørgensen og Marie Lund-Hansen, samt den tidligere A-landsholdspiller Christine Holm Skylvad, suppleret at Jeanette Petersen, som har haft en rigtig god sæson og gjort det godt i flere af de store rangliste turneringer. Herudover tæller holdet alderspræsidenten Frederikke Ellehøjgaard, som har kunnet bidrage med erfaring og stabilitet.
EM for klubhold skal spilles fra d 1. oktober til 3. oktober i Ungarn på Tata Old Lake Golfklub 100 km fra Budapest. Banen er en af Ungarns første golfbaner og stod færdig i 1998. Det er en parkbane, og den skulle efter sigende være i god stand.
Turneringen spilles som slagspil, i modsætning til Santander Divisionen hvor der spillers hulspil, med 3 spillere på hvert hold.
Sønderjylland stiller med Marie Lund-Hansen, Jeanette Petersen og Christine Holm Skylvad, og det bliver spændende at se niveauet mod de andre landes mestre hold, men eftersom alle 3 tidligere har gjort det godt i internationale turneringer ser vi det absolut som en mulighed at være med helt i toppen.
Træner Thor Bøgen Andersen og Frederikke Ellehøjgaard rejser med og vil undervejes sende opdateringer hjem til klubbens Facebook side.
European Ladies Club Trophy, leaderboard