Flot start af Kjeldsen og Thorbjørn

ThorbjørnOlesen_wentworth15-289406Søren Kjeldsen er nr. 4 og Thorbjørn Olesen nr. 16 efter første runde af Alfred Dunhill Links Championship.
Turneringen spilles som en Pro-Am over tre runder på tre baner inden der er cut til finalerunden, så scores kan ikke helt sammenlignes.
I første runde spillede Søren Kjeldsen på Kingsbarns, der spilles om den letteste af de tre baner, og en bogeyfri runde med syv birdies gav en flot runde i -7, så han på en delt 4. plads og blot ét slag fra førstepladsen.
Thorbjørn Olesen spillede Carnoustie, der spilles som den sværeste af de tre, og selvom der var gode betingelser, så er hans runde i -4 ganske imponerende. Thorbjørns runde var blandt dagens bedste på banen, hvor rundegennemsnittet ‘kun’ var omkring et halvt slag over par.
På Old Course var rundegennemsnittet lige under par, mens det på Kingsbarns var næsten to slag bedre end par.
Som nr. 124 på Race to Dubai ranglisten er Thorbjørn udenfor top-110 der beholder Europa Tour kortet, så han har hårdt brug for et godt resultat. Og han har gode minder fra ugens turnering, hvor han blev nr. 2 i 2012, da Branden Grace vandt.
— Læs også: Sådan kvalificerer man sig til EurAsia Cup – Kjeldsen er tæt på
dunhill15-298533Morten Ørum Madsen spillede Kingsbarns i -2 og er nr. 44, mens Thomas Bjørn og Søren Hansen er nr. 66 i -1. Bjørn efter en runde på Carnoustie, hvor man som udgangspunkt altid er tilfreds med en runde under par, mens Søren Hansen spillede Kingsbarns.
Efter to gode turneringer hvor Lucas Bjerregaard har sikret en fornyelse af Europa Tour kortet, så fik han en dårlig start i Skotland, da han er nr. 155 i +4 efter sin runde på Kingsbarns.
12 af de 15 førende spillede Kingsbarns
Kristoffer Broberg gik Old Course St Andrews i -8 og deler føringen med Jimmy Mullen og Paul Dunne der begge spillede på Kingsbarns.
Både Jimmy Mullen og Paul Dunne spiller deres første professionelle turnering efter succesfulde amatørkarrierer. I The Open var Paul Dunne som amatør på en delt førsteplads inden finalerunden, men han faldt tilbage til en 30. plads.
15 spillere er i -5 eller bedre, og af dem spillede tre Old Course, mens de øvrige 12 alle spillede Kingsbarns.
— Læs også: Video: Suzann om Solheim Cup episoden
Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte torsdag til lørdag fra kl. 14 – 18 og søndag fra kl. 13:30 – 18:30. Se starttider for anden og tredje runde.
Alfred Dunhill Links Championship, leaderboard
Pro-Am med cut efter tre runder
Der er hele 168 professionelle deltagere som udover en individuel turnering, også spiller en Pro-Am to-mandsturnering med 168 amatører.
De første tre dage spiller de skiftevis en runde på hver af de tre baner, og herefter går de 60 bedste professionelle og lige videre til finalerunden på Old Course St Andrews.
De 20 bedste Pro-Am hold går også videre til finalerunden, så selvom en professionel misser cuttet, så kan det være, at han alligevel skal spille finalerunden uden dog at spille med om den individuelle præmiesum.
I den individuelle turnering spilles om $ 4,8 mio., hvoraf vinderen får $ 800.000 mens pro’erne spillet om $ 200.000 i Pro-Am turneringen, hvoraf vinderen får $ 50.000.
SørenKjeldsen_dunhill15-298525