Video: Suzann om Solheim Cup episoden

SuzannPettersen_SolheimCup15Suzann Pettersen kom i modvind under Solheim Cup, hvor hun fulgte reglerne, men blev anklaget for at være usportslig, og efterfølgende undskyldte hun sin opførsel.
Tim Rosaforte fra Golf Channel har talt med Suzann Pettersen, og det interview kan ses nedenfor.
Episoden kort fortalt er, at amerikaneren Alison Lee samlede sin bold op på 17. hul under en fourball match i den tro, at puttet på omkring 40 cm. var givet. Det var dumt, og Europa stod på deres ret og vandt hullet, hvilket mange mente var usportsligt, selvom det var i henhold til golfreglerne. Stillingen var lige inden 17. hul, og Europa vandt matchen.
– Jeg har aldrig i mit liv vundet et point, som jeg har haft det så dårligt med. Jeg føler, at det tog storheden væk fra Solheim Cup, som jeg mener er den bedste turnering i damegolf, siger Suzann Pettersen bl.a. i interviewet.
Blev ringet op af Phil Mickelson
Suzann Pettersen kom i et sandt stormvejr efter episoden, og efterfølgende blev hun ringet op af Phil Mickelson:
– Én af de første spillere der kontaktede mig var Phil Mickelson, som ringede søndag aften. Jeg ved ikke, hvordan jeg kan takke ham for det han sagde, og de timer vi talte samme. Godt og skidt, og han stillede mig nogle kritiske spørgsmål, som jeg måtte svare på, siger Suzann Pettersen.
– Vil ikke undskylde det der skete
Suzann Pettersens skriftlige undskyldning indeholdt ikke en direkte undskyldning for, at puttet skulle være givet, og det fastholder hun:
– Jeg vil egentlig ikke undskylde for det der skete, men jeg vil undskylde for den måde, jeg håndterede situationen på. Jeg mener, at vi alle skal tage ansvar for at øge golfsporten – gøre det til en bedre sport og gøre det bedre for børn, siger Suzann og fortsætter:
– Siden har jeg, så godt jeg kunne, forsøgt at reflektere over det for at se, hvad jeg kunne have gjort anderledes for, at golfsporten skulle være et bedre sted.
Suzann Pettersen har endnu ikke talt med Alison Lee om episoden, men vil tale med hende når de mødes ved de kommende turneringer i Asien.
– Sker ikke under Ryder Cup
På et Ryder Cup pressemøde forleden talte kaptajnerne Darren Clarke og Davis Love III om, at en lignende episode ikke vil ske under Ryder Cup, hvilket der kan læses mere om i denne artikel på Teetime.