Danskernes Am. medspillere i Dunhill Links

SørenKjeldsen_dunhill15-298525Der er seks danske Europa Tour spillere i Alfred Dunhill Links Championship samt en dansk amatør, da smykkemilliardæren Michael Lund også er med i feltet.
Læs om danskernes amatør-medspillere samt Michael Lund nedenfor, og se hvad deres baggrund er.
— Læs også: En vigtig weekend for Thorbjørn
Proen og amatøren spiller sammen hver dag, men skifter medspiller hver dag.
Søren Kjeldsen & Gerry Tvedt
Skotske Gerry Tvedt er formand for Tvedt Group, der ejer en række virksomheder bl.a. indenfor rådgivning og udarbejdelse af arkitektur. Deltager for 11. gang, og har flere gange tidligere spillet med Søren Kjeldsen senest i 2012 og 2014.
Thomas Bjørn & Matthew Goode
Matthew Goode på 37 år er en engelsk skuespiller, der bl.a. er aktuel i serien Downtown Abbey, hvor han er med i de nyeste afsnit som ‘Henry Talbot. Har bl.a. også medvirket filmene The Imitation Game, Watchmen, Match Point og A Single Man.
Morten Ørum Madsen & Dan Martin
Direktør for Dan-Mar Components, som arbejder med elektronik og telekomunikation. Amerikanske Martin er med i turneringen for sjette gang, og spillede med Anders Hansen sidste år. Nævner som sin største oplevelse som golfspiller, at have spillet Augusta National sammen med Jack Nicklaus!
dunhill15-298572Thorbjørn Olesen & Kelly Slater
Amerikanske Kelly Slater betrages som verdens bedste surfer nogensinde. Vandt verdensmesterskabet hele 11 gange heriblandt fem år i træk fra 1994 – 98, og som 20-årig blev han den hidtil yngste vinder, og som 39-årig den hidtil ældste.
Lucas Bjerregaard & Anthony Wreford
Engelske Anthony Wreford har arbejdet med reklame, marketing og kommunikation både som selvstændig og som direktør hos bl.a. Omnicom, hvor han har arbejdet i mere end 20 år. Har været forman for det professionelle engelske cricket forbund
Søren Hansen & Alan Quasha
Amerikanske Alan Quasha er stifter af og direktør for Quadrant Management, der er et investeringsfirma i New York. Sidder i en række bestyrelser heriblandt i Richemont, som er konglomeratet bag titelsponsoreren Alfred Dunhill.
Richemont er i øvrigt stiftet af Johann Rupert, der nu er bestyrelsesformand, og ham ser vi indimellem på tv, da han er hovedmanden bag Alfred Dunhill Links Championship.
Pat Perez & Michael Lund
Michael Lund Petersen stod for smykkefirmaet Pandoras afsætning på det amerikanske marked sammen med Rene Sindlev, hvilket gjorde dem begge særdeles velhavende, da Pandora blev børsnoteret. På Berlingske Business listen over de 100 rigeste danskere i 2015 er Michael Lund nr. 75 med en anslået formue på kr. 1,3 mia.
Michael Lund deltager i turneringen for anden gang, og i februar vandt han AT&T Pebble Beach National Pro-Am turneringen sammen med netop Pat Perez, som han er ven med.
Pro-Am med cut efter tre runder
Der deltager 168 professionelle som udover en individuel turnering, også spiller en Pro-Am to-mandsturnering med 168 amatører.
De første tre dage spiller de skiftevis en runde på hver af de tre baner, og herefter går de de 60 bedste professionelle og lige videre samt de 20 bedste Pro-Am hold videre til finalerunden på St. Andrews Old Course.
I den individuelle turnering spilles om $ 4,8 mio., hvoraf vinderen får $ 800.000 mens pro’erne spillet om $ 200.000 i Pro-Am turneringen, hvoraf vinderen får $ 50.000.
Kendte og ukendte amatører
Amatørerne er en blanding af forretningsfolk og kendte samt venner og familie af de professionelle spillere. Martin Kaymer spiller f.eks med sin far, Horst Kaymer.
Amatørerne er en blanding af forretningsfolk og kendte samt venner og familie af de professionelle spillere.
Blandt de mere kendte amatører er bl.a. de tidligere fodboldspillere Johan Cruyff, Alessandro Del Piero, Ruud Gullit, Andriy Schevchenko og Alan Hansen. Der er også andre sportsfolk som tennisspilleren Tin Henman den 11-dobbelte verdensmester i surfing, Kelly Slater der skal spille med Thorbjørn Olesen, samt skuespillere som Hugh Grant, Andy Garcia og musikere som Ronan Keating og Huey Lewis.
Viasat Golf og Viaplay.dk sender direkte lørdag fra kl. 14 – 18 samt søndag fra kl. 13:30 – 18:30
Alfred Dunhill Links Championship, leaderboard

dunhill15-298539
Den italienske fodboldspiller Alessandro del Piero på Swilken Bridge.