Sønderjyllands damer blev nr. 7 ved EM efter DQ

SdjJylland_Elitedamer-2015En ærgerlig diskvalifikation kostede et top-resultat ved EM for damer for Sønderjyllands Golfklub.
Efter sejr ved DM for klubhold kvalificerede klubben sig til European Ladies Club Trophy, som er blevet spillet de seneste dage på Tata Old Lake Golf Club i Ungarn.
Det er det officielle EM for klubhold, der afvikles som slagspil med tre spillere på hvert hold, og de to bedste slagspilscores i hver runde tæller som holdets score.
7. plads efter diskvalifikation
Efter tre runder i samlet +25 blev Sønderjyllands Golfklub nr. 7 ud af de 14 deltagende hold.
Scoren for finalerunden ser ellers umiddelbart ud til at have været ti slag bedre, da Marie Lund Hansen er noteret for en 67’er, men hun blev diskvalificeret, da hun havde skrevet under på et forkert udfyldt scorekort.
Dermed var Jeanette Petersens runde i 74 slag og Christine Holm Skylvads runde i 77 slag tællende som holdscoren i finalerunden. Hvis holdet havde været ti slag bedre, så var det blevet til en 3. plads og bronzemedaljer ved EM.
Suveræn fransk sejr
Det endte med en suveræn fransk sejr, da Racing Club de France vandt i -5 foran tyske Golf & Landclub Berlin-Wannsee i +13.
Clube de Golf de Miramar fra Portugal blev nr. 3 i +16.
European Ladies’ Club Trophy – hold, resultat
Nu er det jo en holdkonkurrence, men individuelt var Christine Holm Skylvad bedste dansker som nr. 15 i +19, mens Jeanette Petersen blev nr. 22 i +23.
— Læs også: Sønderjyllands damer er klar til EM i Ungarn
Som nævnt blev Marie-Lund Hansen diskvalificeret, men ellers ville hun i samlet -1 være én af blot tre spillere under par over de tre runder. Ikke overraskende er de to andre fra det vindende franske hold i henholdsvis -3 og -2.
European Ladies’ Club Trophy – individuelt, resultat